Goed nieuws over Eriksen: geheime training in Denemarken

2 december 2021, 12:57

Mooi nieuws uit Italië: Christian Eriksen (29) heeft de voetbaltraining mét bal hervat. De Deense voetballer traint in het geheim in zijn thuisland, in Odense, aan zijn fitheid. Daarmee is niet gezegd dat hij ooit weer als topvoetballer op het veld zal staan, daarover is 173 dagen na zijn harstilstand nog altijd geen duidelijkheid.

Volgens het Deense medium BT Sport is Eriksen in elk geval weer hard aan het trainen. Hij doet individuele oefeningen met een bal en werkt bij de club Ådalen, de trainingsfaciliteit van de Superliga club Odense BK, met een personal trainer aan zijn conditie. Hoewel het nieuws uitgelekt is, wilde men de trainingen van de oud-Ajacied het liefst stilhouden.

Inmiddels is het nieuws over Eriksen bevestigd door de sportief directeur van Odense BK. "We hebben sinds zijn vertrek altijd contact gehouden met Christian", vertelt Michael Hemmingsen over Eriksen, die in de jeugd voor zijn periode in Amsterdam bij de Deense club speelde. "Daarom zijn we blij dat hij ons heeft gevraagd of hij zich in Ådalen mag optrainen."

Lees ook'Eriksen wil volgend jaar rentree maken; Ajax een optie'

Op enkele honderd meters van het sportcomplex heeft Eriksen met zijn vriendin Sabrina en hun twee kinderen een grote villa laten bouwen. Omdat hij in Italië niet meer mag voetballen vanwege de wetgeving en zijn implanteerbare cardioverter-defibrillator (ICD), traint hij vermoedelijk in Denemarken. Eriksen richt zich voornamelijk op cardiotraining, maar er zit ook een gedeelte met de bal bij.

BT Sport heeft om een reactie gevraagd van de Nederlandse zaakwaarnemer Martin Shoots en zijn werkgever Internazionale, maar bij beide partijen kreeg hij nul op rekest. Behalve een kort bezoek aan de trainingsfaciliteiten van Inter en een reis naar het nationale team van Denemarken om zijn ploeggenoten te bezoeken, is het heel stil rondom Eriksen. Ook op social media laat hij zelden nog wat van zich horen.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen