Inter weer aan kop in Serie A na eenvoudige thuiszege op Cagliari

12 december 2021, 22:42

Interazionale heeft de koppositie in de Serie A weer heroverd. De regerend landskampioen won zondagavond in eigen huis met 4-0 van Cagliari. Omdat stadsgenoot AC Milan een dag eerder niet wist te winnen bij Udinese, staat het blauw-zwarte deel van Milaan weer op pole-position voor de Scudetto.

In het Giuseppe Meazza duurde het wel nog een half uur tot Inter tot scoren kwam. Het was Lautaro Martinez die de 1-0 op het bord bracht. De spits kopte een hoekschop bij de eerste paal hard binnen. Vijf minuten na rust verdubbelde Inter de marge via voormalig Arsenal- en Manchester United-aanvaller Alexis Sanchez. Een voorzet ging aan iedereen voorbij en in volledige vrijheid schoot de kleine Chileen hard binnen.

Na rust bleef Internazionale de betere partij en ging het op zoek naar een hogere score. Dit lukte, want door twee snelle treffers liep de marge op tot vier. Eerst was Hakan Çalhano?lu trefzeker, daarna was het opnieuw Martinez die het net vond. Cagliari hoopte daarna nog iets terug te doen, maar werd niet gevaarlijk genoeg om Internazionale-doelman Samir Handanovic van zijn clean sheet te beroven. Bij Inter maakte Stefan de Vrij de negentig minuten vol, Denzel Dumfries werd een kleine twintig minuten voor tijd naar de kant gehaald.

Door de zege klimt Inter dus weer naar de eerste plaats in de Serie A. De driepunter tegen Cagliari is nog meer waard, doordat ook concurrent Napoli zondagmiddag averij opliep en op een achterstand van vier punten tot inter komt. Door een doelpunt van Patrick Cutrone was Empoli met 0-1 te sterk voor de ploeg van Dries Mertens. Vrijdag gaat Inter op bezoek bij rode lantaarndrager Salernitana.