Liverpool duidelijk en laat niet-gevaccineerde spelers links liggen

19 december 2021, 09:34

Liverpool gaat de transferstrategie aanpassen in de komende tijd. De Premier League-club heeft besloten om géén spelers binnen te halen, die niet gevaccineerd zijn. In de huidige coronatijd is het een te groot risico om spelers te kopen, die het vaccin niet gekregen hebben.

Dat stelt trainer Jürgen Klopp althans in de Engelse media. De oefenmeester werd na alle besmettingen in de Premier League gevraagd naar de situatie bij de Engelse club. "Een speler die niet gevaccineerd is, vormt een constante bedreiging voor ons allemaal", legde Klopp de keuze van Liverpool uit. Er komt in de komende transferperiode dus sowieso geen speler die niet gevaccineerd is naar Liverpool. "Uitgesloten."

De oefenmeester ging ook in op het verzoek van de clubs om duidelijkere regels te stellen wanneer wedstrijden wel en niet door hoeven gaan. Liverpool won ondanks wat besmettingen donderdag wel van Newcastle United. "Maar nu is het onduidelijk wat de regels precies zijn. Newcastle wist bijvoorbeeld niet eens dat er bij ons drie positieve gevallen waren in de selectie." Volgens de Duitser is he goed om meer duidelijkheid te geven voor de clubs.

Lees ookPremier League-trainers verdeeld over oplossing coronachaos

Bij veel Engelse clubs is er ook een beleid dat spelers die niet gevaccineerd zijn en wel besmet raken, bijvoorbeeld geen salaris meer ontvangen. De ongevaccineerde Bayern München-middenvelder Joshua Kimmich is een bekend voorbeeld van een speler die door een coronabesmetting lang uit de roulatie ligt. Inmiddels besloot de international van Duitsland de prik overigens alsnog te halen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen