Opmerkelijk: Fraser wil dat Okoye Afrika Cup al na ronde 2 verlaat

22 december 2021, 19:12

Sparta Rotterdam is dit seizoen in flinke degradatienood terechtgekomen. De Rotterdammers staan momenteel op de zeventiende plek op de ranglijst en trainer Henk Fraser verlangt van zijn spelers alle focus om dit nog om te draaien. Zo heeft hij zich voor de camera van RTV Rijnmond ook uitgesproken over de deelname van zijn doelman Maduka Okoye aan de Afrika Cup.

Fraser is namelijk van mening dat de Nigeriaan, die naar alle waarschijnlijkheid opgeroepen zal worden voor zijn land, aan Sparta verplicht is op tijd terug te keren in Rotterdam. "Ik heb begrepen dat de finale van de Afrika Cup en de Rotterdamse derby op dezelfde datum vallen. Ik denk dat hij er wel heen gaat, maar hij heeft dat wel aan Sparta te danken. Dus ik vind dat hij lekker na de eerste, misschien de tweede ronde naar huis moet komen."

"Hij heeft zijn transfer al te pakken en hoeft zich ook niet meer te laten zien daar. Natuurlijk is het belangrijk dat iemand goed voor zijn land presteert, maar Sparta heeft heel veel voor hem betekend. Voor hem is het een lastige, maar ik hoop dat hij heel snel weer terug is." Sparta speelt direct na de winterstop een belangrijk duel tegen Cambuur, waarna het Okoye eventueel ook tegen FC Utrecht en Feyenoord moet missen.

Lees ook: Okoye niet bang voor degradatie: "Vanaf nu Watford-supporter"

Okoye zelf lijkt daar echter anders over te denken. Voor de camera van hetzelfde medium gaf hij aan enorm uit te kijken naar het toernooi. "Wij gaan naar de Afrika Cup om het toernooi te winnen. Nigeria is een groot voetballand en we hebben een goed team. Laat ik maar met een prijs terugkeren naar Rotterdam." Nigeria zit in de poule met Egypte, Sudan en Guinee-Bissau.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen