Til over Klassieker: "Puur objectief is Feyenoord underdog"

17 december 2021, 15:29

Guus Til schoof in aanloop naar de Klassieker aan bij de persconferentie van Feyenoord. De middenvelder speelt pas sinds afgelopen zomer in Rotterdam en gaat dus zijn eerste editie van dit affiche meemaken. De belangen kent hij echter maar al te goed. "Het is de grootste wedstrijd van Nederland."

Te veel complimenten wilde hij Ajax op voorhand niet geven. "Daar is wel genoeg over gezegd. Ze zijn met vlag en wimpel door in de Champions League en in de competitie hebben ze het afgelopen jaar goed gedaan. Ze zijn gewoon ontzettend goed", aldus Til, die echter ook de kwaliteiten van zijn eigen ploeg benoemde. "Ik denk dat we het ze heel moeilijk kunnen maken en ik denk zeker ook dat we kunnen winnen. Maar we zijn wel de underdog."

Toch lijken die verschillen klein. Op de ranglijst is het immers enkel het doelsaldo dat Ajax nog boven Feyenoord houdt. "Weet je wat het ook is", reageerde Til daarop. "Feyenoord komt van verder, heeft de afgelopen jaren niet gewonnen van Ajax, en Ajax speelt in de Champions League. Als je puur objectief kijkt, denk ik dat Feyenoord de underdog is. Maar ik weet wel zeker dat we kunnen winnen van Ajax."

In de discussie wie favoriet is, ging het ook veel over het wel of niet van invloed zijn van het thuisvoordeel. Feyenoord speelt weliswaar in De Kuip, maar het stadion blijft wel leeg. Til zelf hecht weinig waarde aan de discussie. "Om het daar nu weer over te hebben... Het is al een tijdje zo en is vorig jaar ook zo geweest. Ik heb niet echt zin om er weer wat over te zeggen."

"Natuurlijk is dit de Klassieker en had ik die graag met supporters gespeeld", erkende hij uiteindelijk toch. "Omdat het een ervaring voor het leven is. Het is de grootste wedstrijd van Nederland. In de toekomst kijk je toch terug op je carrière en kan je zeggen dat je een Klassieker hebt gespeeld. En gewonnen? Dat hoop ik wel ja", lachte de Feyenoorder. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen