Van der Veen stopt om privéredenen ambitieus project in België

14 december 2021, 11:17   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De Nederlandse coach Peter van der Veen (49) is dinsdag officieel vertrokken bij het ambitieuze project Lommel SK. De oefenmeester zwaaide sinds augustus scepter bij de club uit de club uit de City Football Group-stal. Hij heeft 'om persoonlijke redenen' zijn functie als hoofdtrainer neergelegd.

Dat laat de Belgische tweededivisionist weten op het clubkanaal. Van der Veen, in het verleden actief als bondscoach van het O19 team van Nederland en werkzaam in de jeugdopleiding van Ajax, had overigens ook weinig succes met Lommel SK. Het doel was om snel te promoveren naar de hoogste afdeling van België, maar momenteel staat de ploeg voorlaatse in de 1B Pro League.

"Het was mij een genoegen en een geweldige ervaring om de afgelopen anderhalfjaar bij Lommel SK te werken. Het is nu tijd voor mij om terug te gaan naar Nederland en me daar te richten op de toekomst", lijkt Van der Veen zich al te richten op een andere functie in de voetballerij. Of hij ergens anders snel zal tekenen, is in elk geval niet bekend. Ontslagen lijkt de oefenmeester in elk geval niet.

Lees ook: Wuytens verklaart opmerkelijke stap: "Gekozen voor hele project"

Bij de Belgische club - die voor miljoenen aan spelers binnenhaalde deze zomer - staan onder meer Stijn Wuytens, Jesse Bertrams en Arno Verschueren onder contract. Assistent Luiz Ferreira neemt voorlopig de honneurs waar en er wordt gezocht naar een permanente opvolger.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen