Van Ginkel over Verstappen: "Iedereen binnen PSV is trots op je"

12 december 2021, 22:24

PSV heeft zondagavond de koppositie in de Eredivisie gegrepen. De Eindhovenaren wonnen in de laatste minuut van de reguliere speeltijd met 1-2 bij NEC. Daarmee gaat de ploeg van coach Roger Schmidt over Ajax heen, dat eerder in eigen huis onderuit ging tegen AZ. Aanvoerder Marco van Ginkel is in zijn nopjes met de eerste plaats.

"Het ging niet vanzelf vandaag, maar het blijft lekker dat je de overwinning in de laatste minuut pakt", begint Van Ginkel, die zijn honderdste duel in het shirt van PSV speelde, tegenover de camera van ESPN. "Of deze koppositie uit de lucht komt vallen? Ik moet zeggen dat het een geslaagd weekend is, een topweekend zelfs. Onze concurrenten hebben punten verspeeld."

Het contrast is groot met afgelopen donderdag, toen PSV na een kansloze nederlaag bij Real Sociedad werd uitgeschakeld in de Europa League. "Daarom wilden we vandaag graag een reactie zien van onze ploeg. Het duurde maar tot die goal kwam, zij verdedigden met man en macht. Zeker niet alles ging perfect. De wissels pakten gelukkig goed uit en trokken voor ons de winst over de streep.

Lees ook: Twijfels over PSV-aanvoerder Van Ginkel: "Kan echt niet"

Ook Max Verstappen leverde een bijdrage aan het topweekend van PSV. De supporter van de club kroonde zich in Abu Dhabi tot wereldkampioen in de Formule 1. "Ja, bijna iedereen heeft gekeken", zegt Van Ginkel. "We hadden de race opstaan in de bus hiernaartoe. En later in het hotel ook nog. Kippenvel toen-ie won: dus Max, gefeliciteerd. Iedereen binnen PSV is trots op je. Hij is bij ons een keer in de kleedkamer geweest en mag nog wel een keer komen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen