'Ajax-delegatie zat op de tribune voor wonderkind Giovani'

28 januari 2022, 23:41

Ajax heeft de Braziliaanse buitenspeler Giovani (18) wel degelijk op de scoutingslijstjes staan. Vanuit de Braziliaanse media werd vrijdag gesteld dat de Amsterdammers contact hebben gezocht met de aanvaller en eigenaar Palmeiras tot tweemaal toe een aanbieding heeft afgewezen.

Volgens De Telegraaf klopt het bericht in elk geval dat Giovani in beeld was bij directeur voetbalzaken Marc Overmars. Voor Giovani heeft volgens het dagblad een Ajax-delegatie op de tribune gezeten in het verleden. Mede daardoor hadden de Amsterdammers vorig jaar de kans om hem voor zes tot acht miljoen euro op te pikken, maar destijds hebben ze de boot afgehouden.

Inmiddels heeft Giovani zijn debuut in de hoofdmacht gemaakt (vier duels, één goal) en wordt zijn marktwaarde op 25 miljoen euro geschat in Brazilië. Volgens verschillende Braziliaanse mediums is een bod vanuit Amsterdam al twee keer afgewezen en zou zijn huidige werkgever Palmeiras telkens wijzen op de afkoopclausule van zestig miljoen euro in zijn contract.

Lees ook'Pokerspel' tussen Ajax en Tottenham Hotspur over Bergwijn

De Telegraaf rept over een bod van twaalf miljoen euro, maar volgens het dagblad is het onwaarschijnlijk dat dat van Ajax is. Bovendien is de verwachting dat er minimaal zo'n 25 miljoen euro op tafel moet komen wil een club de achttienjarige aanvaller losweken bij zijn huidige werkgever. Gezien het tot in 2026 lopende contract heeft Palmeiras in elk geval een uitstekende onderhandelingspositie.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen