Ajax greep naast Noorse smaakmaker Patrick Berg

8 januari 2022, 15:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Patrick Berg heeft Ajax en Celtic links laten liggen voor een transfer naar de Franse middenmoter RC Lens. De club uit de Ligue 1 betaalde deze winter circa 4,5 miljoen euro voor de middenvelder, die een geweldig seizoen beleefde met FK Bodø/Glimt. Hij werd kampioen van Noorwegen en liet zich van zijn beste kant zien toen de ploeg verrassend met 6-1 wist te winnen van AS Roma in de Conference League.

"Celtic en Ajax waren beide geïnteresseerd in mij na mijn goede seizoen, waarin ik werd uitgeroepen tot speler van het jaar", vertelt de middenvelder in gesprek met The Daily Record. "Maar ik voelde dat Lens de beste optie voor mij was. Toen ik hoorde dat zij geïnteresseerd waren, had ik snel de keuze gemaakt dat ik naar die club wilde. Ik had het gevoel dat ik klaar was voor een nieuwe stap en ik geloofde dat het Franse voetbal mij goed zou liggen."

Tot dusver heeft Berg nog geen spijt van zijn transfer. "Sinds ik hier ben, voelt het als de perfecte keuze. Ik hoop dat ik bij kan dragen aan de successen van de ploeg en dat we ons kunnen verbeteren als club. Er zijn goede talentvolle spelers, waardoor ik denk dat de club een mooie toekomst tegemoet gaat", besluit de middenvelder, die afgelopen zomer dicht bij een transfer naar sc Heerenveen was, terwijl ook FC Groningen hem nauwlettend in de gaten hield.

De Noor was al zo goed als akkoord met de Friese club, maar de ploegen konden geen overeenstemming bereiken over de transfersom. Deze winter was hij weer in beeld als perfecte opvolger van Joey Veerman, maar voor de Volendammer verkocht was, maakte Berg de transfer al naar Frankrijk. Lens werd vorig seizoen tweede op het tweede niveau, maar staat momenteel knap negende in Ligue 1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen