'Ajax moet dispensatie aanvragen bij UEFA voor komst Ihattaren'

28 januari 2022, 20:51   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax heeft compensatie bij de UEFA moeten aanvragen voor de komst van Mohamed Ihattaren (19). De buitenspeler stond dit seizoen al onder contract bij PSV (waarvoor hij ook al speelde), Juventus en Sampdoria: en drie clubs is in principe het maximale aantal clubs dat een speler per één seizoen mag verslijten. 

Desondanks mag hij voor Ajax wel minuten gaan maken als het tot een akkoord komt met alle partijen, want volgens De Telegraaf heeft Ihattaren inmiddels groen licht gekregen van de Europese voetbalbond om uit te mogen komen voor een vierde club. Ajax zit duidelijk op vinkentouw voor Ihattaren, al is het al een tijdje stil rondom de komst van de oud-PSV'er.

Omdat hij dit seizoen niet gespeeld heeft voor Juventus en Sampdoria is de kans groter dat de UEFA meewerkt aan een dergelijk verzoek. Volgens Valentijn Driessen is hij alleen 'overnight' bij Juventus geweest en was daarom de UEFA coulant. Volgens de journalist van het nationale dagblad laat de keuring van Ihattaren nog wel altijd op zich wachten. "Maar als die afgekeurd zou worden, heeft dat niets met zijn gewicht te maken", aldus journalist Mike Verweij.

Lees ook: 'Ihattaren mag zich bijna Ajacied noemen na akkoord met Juve'

Helemaal kogeltje rond is de deal tussen Ajax, Juventus en Ihattaren dus nog niet, maar de verwachting is wel dat het nog voor de transferdeadline (komende maandag 31 januari) gebeurt. In de afgelopen tijd werkt Ihattaren met voormalig international Gerald Vanenburg aan zijn conditie. Wanneer de presentatie staat gepland, is nog niet gedeeld.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen