Arnesen bevestigt: Feyenoord versterkt zich met Zweed Walemark

15 januari 2022, 11:15

Frank Arnesen heeft bevestigd dat de transfer van Patrik Walemark van BK Häcken naar Feyenoord er gaat komen. De technisch directeur is onder de indruk van de twintigjarige Zweedse buitenspeler, die het team van coach Arne Slot moet komen versterken.

Häcken haalde Walemark twee jaar geleden op bij Qviding, een kleine club in het Zweedse voetbal. De stap naar Häcken, dat mee wil strijden om Europees voetbal, kostte hem weinig moeite. "Om in zijn tweede seizoen te exploderen", vertelt Arnesen tegenover Voetbal International. "Eigenlijk is het ongelooflijk wat die jongen laat zien, want in feite heeft hij helemaal geen opleiding gehad."

De cijfers van Walemark liegen er niet om: in 27 duels schreef hij negen goals en acht assists achter zijn naam. "Hij heeft een goede techniek en een verfijnd linkerbeen", vervolgt Arnesen. "Patrik is een stilist. Voor ons is dat belangrijk, want ga even na: we hadden nog geen linksbenige spelers voorin, hè? Bovendien kan hij ook als nummer tien uit de voeten." Arnesen weet dat Walemark een gewenste versterking is voor trainer Slot. "Arne is gek met hem en ik kan dat begrijpen. Net zoals Cole Bassett past hij in het profiel en beleid dat we nu voeren: jonge, talentvolle spelers die zich kunnen doorontwikkelen, het team beter maken en ook nog eens waarde vertegenwoordigen."

De Zweedse jeugdinternational moet Feyenoord naar verluidt 3,25 miljoen euro kosten. Walemark werd ook gelinkt aan Ajax, waar hij nadrukkelijk in beeld zou zijn geweest. "Die zoeken een paar categorieën hoger", zegt Arnesen over de Amsterdammers. "die denken aan Steven Bergwijn. Voor ons onhaalbaar, maar we zijn blij met Walemark."

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen