Clubicoon vreest voor lijfsbehoud Heerenveen

26 januari 2022, 08:52

Riemer van der Velde maakt zich ernstig zorgen over de toekomst van SC Heerenveen. De Friese formatie kampt met financiële problemen en heeft het ook sportief gezien totaal niet op de rit. Hoewel de ploeg van de onlangs ontslagen Johnny Jansen nog keurig in de middenmoot staat, is het spel al weken teleurstellend.

In gesprek met het Algemeen Dagblad gaf Van der Velde aan te balen van het vertrek van Jansen. "Toen ik nog voorzitter was, liep hij er al rond. Op dit niveau moet je punten pakken en als dat niet gebeurt, gaat dat tegen je werken, ook al ben je zolang aan de club verbonden. Hij kon terecht zeggen dat het elftal steeds minder werd, maar daarmee val je ook je eigen spelers af. Dat was voor hem moeilijk."

De clubicoon hoopt dat een opvolger het weer op de rit krijgt, maar houdt zijn hart vast. "Dit team is niet goed genoeg om mee te doen in de strijd om de play-offs voor Europees voetbal. Sterker: we moeten blij zijn als we dit seizoen op de ranglijst niet in de problemen komen. De beste speler is weg, en zonder de ene Veerman is de ander ook minder. De voorsprong op plek zestien is elf punten; daar kan je over vier weken al in de buurt zitten. We moeten daarvoor uitkijken."

Heerenveen versterkte zich deze week met spits Sydney van Hooijdonk, maar ziet een andere aanvaller juist vertrekken. Henk Veerman verkast naar alle waarschijnlijkheid nog deze maand naar FC Utrecht.

Lees ook: Utrecht pikt Veerman op bij Heerenveen

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen