Derksen noemt komst Bergwijn 'kapitaalvernietiging'

11 januari 2022, 23:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De geruchten over Steven Bergwijn worden steeds heviger. Hij zou deze winter nog de overstap naar Ajax moeten maken om de vertrekkende David Neres op te vangen, maar niet iedereen is enthousiast over de Nederlander. Johan Derksen en Kenneth Perez hebben hun twijfels.

"Bij Ajax zullen ze vast een beetje pijn in de buik hebben", begint Derksen bij VI Vandaag, waar de mogelijke transfer ter sprake komt. "Hij is opgeleid bij Ajax en toen naar PSV gegaan. Daar hebben ze dertig miljoen euro voor hem gekregen en nu willen ze hem terug naar Ajax halen voor twintig miljoen. Dat kan alleen maar in de voetballerij. In geen enkele branche zie je zulke kapitaalvernietiging voorkomen."

Overigens is Derksen te spreken over de kwaliteiten van de aanvaller, die vooral met zijn snelheid iets kan toevoegen aan de Amsterdamse club. "Ajax wil bij de internationale top horen. Daarvoor moeten ze een alternatief hebben op de vleugels. Daar vind ik Bergwijn heel geschikt voor. Maar wat ik wel constateer, is dat toppers uit de Eredivisie grote moeite hebben om in Engeland een basisplaats te krijgen. Dat zie je bij hem, maar ook bijvoorbeeld bij Hakim Ziyech."

Perez is niet overtuigd van Bergwijn. Hij noemt de international van Oranje 'niet zo'n goede speler'. "Ik weet niet of Ajax echt iets opschiet met zijn komst. Hij kan op meerdere posities spelen, maar die zijn allemaal al bezet. Waarom zou hij zelf dan die stap willen maken? Als je bij Tottenham een bijrol hebt wil je bij een andere club toch een grote rol vertolken?", vraagt de Deen zich hardop af bij Voetbalpraat.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen