Derksen waarschuwt Ihattaren: "Dan is het einde carrière"

21 januari 2022, 23:53   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Dat Mohamed Ihattaren de voorkeur geeft aan een verhuurperiode bij Ajax in plaats van FC Utrecht vindt Johan Derksen niet vreemd. De analist hoopt dat de voetballer zich weer van zijn beste kant kan laten zien. Anders kan het zomaar einde carrière betekenen volgens hem.

De aanvallende middenvelder leek zo goed als zeker naar FC Utrecht te gaan op huurbasis, maar inmiddels ligt Ajax op poleposition. Frans van Seumeren maakte zich daar boos over. "Hij zal wel weer wat willen bijschieten, want zo is hij. Maar ook Van Seumeren zal hier mee moeten leren leven. Ik begrijp wel dat Ajax iets anders is dan Utrecht", vertelt Derksen bij VI Vandaag. Hij is blij dat de middenvelder, zoals het nu lijkt, een nieuwe kans gaat krijgen in Nederland.

Afgelopen zomer vertrok hij transfervrij naar Juventus, dat hem meteen verhuurde aan Sampdoria. Voor die club speelde hij geen enkele minuut. Ihattaren voelde zich niet thuis bij de club uit Genoa en keerde terug naar Nederland, waar hij momenteel voor zichzelf traint. "Ik vond het heel nobel dat Utrecht hem een kans wilde geven, maar ik denk wel dat hij bij Ajax beter op zijn plaats is", aldus Derksen, die het talent meteen waarschuwt: "Als dit niet lukt, dan is zijn volgende club een amateurvereniging in Utrecht. Dan in het einde carrière."

Ajax werd deze winter ook gelinkt aan Steven Bergwijn, maar die transfer lijkt van de baan. De aanvaller heeft zichzelf een goede dienst bewezen door als invaller twee keer te scoren tegen Leicester City, maar daardoor lijken de Amsterdammers geen schijn van kans meer te maken. Derksen denkt dat hij van waarde kon zijn in de Johan Cruijff ArenA. "Bij PSV had hij een geweldige periode." René van der Gijp sluit zich daar helemaal bij aan. "Hij is wel op de brommer."

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen