Diverse transferupdates bij Ajax: Delgado, Bergwijn en Ihattaren

29 januari 2022, 00:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 28 januari. 

Ajax doet zaken in Ecuador en presenteert Delgado

Ajax heeft zich vrijdag versterkt met een nieuwe middenvelder. Patrickson Delgado (18) wordt voor anderhalf seizoen gehuurd van Independiente del Valle. De Amsterdammers hebben daarbij een koopoptie bedongen voor de voetballer, die in eerste instantie aansluit bij het beloftenteam in de Eerste Divisie.

'Ajax moet dispensatie aanvragen bij UEFA voor komst Ihattaren'

Ajax heeft compensatie bij de UEFA moeten aanvragen voor de komst van Mohamed Ihattaren (19). De buitenspeler stond dit seizoen al onder contract bij PSV (waarvoor hij ook al speelde), Juventus en Sampdoria: en drie clubs is in principe het maximale aantal clubs dat een speler per één seizoen mag verslijten.

'Tagliafico wil Ajax graag verlaten, maar wacht op Barça-deal'

Nicolas Tagliafico (29) wil er alles aan doen om zijn overgang naar FC Barcelona nog rond te krijgen in deze transferwindow. De Argentijn heeft echter te horen kregen dat zijn kansen sterk afhangen van het feit of Ousmane Dembélé nog een transfer gaat maken in de komende dagen. De Franse buitenspeler wil zijn aflopende contract niet verlengen.

'Pokerspel' tussen Ajax en Tottenham Hotspur over Bergwijn

Steven Bergwijn (24) staat nog altijd hoog op het wensenlijstje van Ajax. De transfer van de buitenspeler van Tottenham Hotspur leek enigszins uit beeld te raken door de komst van Mohamed Ihattaren en het vermoedelijk afketsen van de deal rondom Adama Traoré. Volgens De Telegraaf is een overgang naar Amsterdam nog zeker niet uitgesloten.

'Ajax-delegatie zat op de tribune voor wonderkind Giovani'

Ajax heeft de Braziliaanse buitenspeler Giovani (18) wel degelijk op de scoutingslijstjes staan. Vanuit de Braziliaanse media werd vrijdag gesteld dat de Amsterdammers contact hebben gezocht met de aanvaller en eigenaar Palmeiras tot tweemaal toe een aanbieding heeft afgewezen.

Transferupdates: Ajax, PSV, Feyenoord, AZ en FC Twente

De laatste transferweek is ingegaan. Nederlandse clubs hebben nog enkele dagen om de laatste versterkingen af te ronden. Bijna overal staat nog wel iets te gebeuren, al zijn er ook een paar clubs die hopen dat het juist rustig blijft en dus hun sterspelers kunnen behouden. FCUpdate.nl zet de in- én uitgaande transfers die (mogelijk) op de rol staan op een rijtje. In deel IV: de topploegen van de Eredivisie.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen