Eredivisie wordt na winterstop vol coronaperikelen hervat

14 januari 2022, 07:00   Bijgewerkt: 13 januari 2022, 22:55

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 14 januari.

Specials

De grote titelwijzer: wie wordt dit jaar kampioen in de Eredivisie?

Zelden waren de traditionele topclubs de laatste jaren tijdens de winterstop nog zo met elkaar verwikkeld in strijd om de landstitel als dit seizoen. PSV is koploper met vier punten, maar heeft slechts één punt meer dan Ajax en drie meer dan Feyenoord. Met de herstart van de Eredivisie in zicht een mooi moment om de balans op te maken. Wie onderscheidt zich in de specifieke onderdelen die een landskampioen moet beschikken, PSV, Ajax of toch Feyenoord?

Tien Eredivisiespelers om op te letten in de tweede seizoenshelft

De tweede seizoenshelft van de Eredivisie staat eindelijk op het punt van beginnen. Verschillende clubs hebben hun selectie in de tussentijd versterkt, terwijl anderen juist - soms noodgedwongen - vertrouwen op de spelers die er al waren. FCUpdate.nl zette tien interessante spelers op een rijtje die in de tweede helft van dit seizoen een hoofdrol zouden kunnen gaan spelen.

Wedstrijden

PEC Zwolle - Willem ll (20.00 uur)

Het door corona geplaagde PEC Zwolle wilde het duel met Willem II uitstellen, maar de KNVB ging daar niet in mee. Dus wordt er vanavond gewoon gevoetbald in de Overijsselse hoofdstad. De ploeg van trainer Dick Schreuder kan een goed resultaat wel gebruiken. PEC Zwolle veroverde voor de winterstop slechts zes punten en staat stijf onderaan.

Excelsior - De Graafschap (20.00 uur)

Het is alles of niets voor De Graafschap. Aaanhaken of afhaken. De ploeg uit Doetinchem staat zesde, met zes punten achterstand op Excelsior. De eerste nummers twee promoveren direct naar de Eredivisie. Bij een zege van de Rotterdammers kunnen de directe promotietickets in ieder geval tijdelijk uit het hoofd worden gezet van de Superboeren, die afgelopen seizoen net achter het net visten. 

Borussia Dortmund - SC Freiburg (20.30 uur)

Kan Borussia de druk verder opvoeren op Bayern München? Het gat met de koploper werd afgelopen weekend teruggebracht naar zes punten en bij een overwinning op vrijdagavond is het gat in elk geval voor even drie punten. Op papier is het duel met SC Freiburg, waar Mark Flekken onder contract staat, een lastige. De Nederlandse doelman en zijn ploeggenoten staan knap vierde. Kan de ploeg ook stunten tegen Donyell Malen en co?

Voetbal op tv

14.00 uur: Senegal - Guinee, ESPN, live verslag van het duel op de Afrika Cup

17.00 uur: Marokko - Comoren, ESPN, live verslag van het duel op de Afrika Cup

20.00 uur: Voetbal op Vrijdag, ESPN, schakelprogramma tussen de wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie

20.00 uur: PEC Zwolle - Willem ll, ESPN 2, live verslag van het duel in de Eredivisie

20.00 uur: NAC Breda - FC Volendam ESPN 3, live verslag van het duel in de Keuken Kampioen Divisie

20.00 uur: Gabon - Ghana, ESPN 4, live verslag van het duel op de Afrika Cup

20.30 uur: Borussia Dortmund - SC Freiburg, Ziggo Sport, live verslag van het duel in de Bundesliga

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen