Goed nieuws voor amateurvoetbal: ook achttienplussers in actie

14 januari 2022, 19:11   Bijgewerkt: 14 januari 2022, 19:20

Uitstekend nieuws voor het amateurvoetbal: zoals reeds uitgelekt was, komen er op korte termijn grote versoepelingen voor het sporten. Vanaf morgen (zaterdag) is er veel meer ruimte gemaakt door het kabinet voor het sporten. Daarbij gaat het zowel om binnen- én buitensport, waarmee zowel het amateurvoetbal als het zaalvoetbal meer mag.

Dat bleek tijdens de persconferentie van premier Mark Rutte en Ernst Kuipers, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Vanaf zaterdag (morgen) mag er weer volop binnen en buiten gesport worden door de Nederlanders, zo is bekendgemaakt. Daarbij mag het gedurende de gehele dag, dus de 05.00 tot 17.00-beperking vervalt. "Goed sporten is belangrijk", merkte Kuipers op tijdens de persconferentie. 

Daarnaast mogen ook de achttienplussers weer volop sporten, binnen én buiten. De afgelopen dagen waren alleen de Nederlanders onder achttien jaar toegestaan om te sporten tot 20.00 uur. Belangrijk is daarbij dat het slechts gaat om trainingen én oefenwedstrijden binnen de club. Oefenwedstrijden met andere clubs, is dus (helaas) nog niet mogelijk. Bovendien is publiek voorlopig nog altijd niet welkom, binnen en buiten. 

Lees ookKeihard statement Nederlandse BVO's: stadions in januari open

Ook de sportscholen gaan weer open. Voor binnensporters boven de achttien jaar geldt dat ze een QR-code nodig hebben om te mogen sporten. Voor sporters onder de achttien jaar geldt dat ze binnen wel sowieso mogen sporten, ook als ze niet over een geldige QR-code beschikken. 

Verder gaf premier Rutte aan dat hij hoopt dat er over tien dagen, als er een nieuw meetmoment komt, meer ruimte komt voor de overige sectoren. Dan heeft onder meer de evenementensector – waar de voetbalstadions onder vallen – prioriteit, gaf Rutte aan. "Er mag altijd gedemonstreerd worden, maar dat mag niet leiden tot een soort semi openstelling", waarschuwde de premier. De BVO's kondigden al maatregelen aan waaronder het mogelijk vullen van de stadions. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen