Herstart amateurcompetities in zicht: "5 februari is haalbaar"

20 januari 2022, 17:20   Bijgewerkt: 20 januari 2022, 17:26
Herstart amateurcompetities in zicht:

Terwijl de roep om versoepelingen van de coronamaatregelen ook vanuit het voetbal steeds harder klinkt, treft de KNVB alvast de nodige voorbereidingen. In samenwerking met de clubs wordt er namelijk hard gewerkt aan een herstart van de amateurcompetities. 5 februari wordt daarbij als streefdatum genoemd.

Door de recente versoepelingen mogen amateurs alweer in teamverband trainen. Dat geldt ook voor wedstrijden, maar nog wel alleen binnen de eigen club. Meer versoepelingen lijken echter in zicht. Concrete plannen over de herstart van de competities zijn er nog niet, maar de KNVB is er achter de schermen wel al mee bezig. "Wij wachten het volgende meetmoment van 25 januari af voordat we met een plan komen. Daarbij gaan we er wel vanuit dat het kabinet met versoepelingen zal komen", werd de bond geciteerd. 

Gesprekken over een herstart zijn dus gaande, zo weet Omroep West. In het bijzonder gaat het daarbij om de Tweede en Derde Divisie, de twee hoogste amateurcompetities. Met de clubs die op die niveaus uitkomen is de KNVB in gesprek over de herstart. 'Al dan niet met publiek', schreef de omroep er zelfs bij. Op dit moment is ook bij het profvoetbal nog geen publiek welkom, al wordt daar eveneens gehoopt op spoedige versoepelingen. 

Lees ook: Premier Rutte zet de deur voor fans terug in het stadion wijd open

Omroep West sprak onder meer met Leon Annokkee, voorzitter van derdedivisionist FC Lisse. "We willen nu allemaal wel weer eens voetballen en voor het eerst in twee jaar het seizoen afmaken. Volgens mij is het ook haalbaar om op 5 februari te beginnen." Omdat er in de top van het amateurvoetbal nog veel wedstrijden ingehaald moeten worden, moeten verenigingen er rekening mee houden met midweekse duels en wedstrijden tijdens bijvoorbeeld Pasen en carnaval. 

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen