Kameroen pakt groepswinst ondanks prachtgoal Garry Rodrigues

17 januari 2022, 20:08   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Kameroen heeft de groepsfase van de Afrika Cup afgesloten met een 1-1 gelijkspel tegen Kaapverdië. Daardoor stoot het gastland als groepswinnaar door naar de achtste finale, waarin de nummer drie van Groep C, D of E de tegenstander zal zijn.

Voor Kameroen stond er bijna geen druk op het duel met Kaapverdië. De ploeg van bondscoach Toni Conceição had de eerste twee groepswedstrijden immers gewonnen. In het openingsduel werd, ondanks een blunder van Ajax-doelman André Onana, Burkina Faso opzij gezet (2-1), waarna een zege op Ethiopië (4-1) volgde.

Vincent Aboubakar maakte in de eerste tweede groepswedstrijden vier doelpunten. Daar kwam maandag een vijfde bij. Vijf minuten voor rust opende de aanvaller de score door een afgeslagen bal tegen de touwen te knallen. Het was niet genoeg voor de zege, want de in Rotterdam geboren Garry Rodrigues tekende vroeg in de tweede helft met een leep hakballetje voor de 1-1.

Kameroen zal ondanks het uitblijven van een perfecte score in de groepsfase met vertrouwen de knock-outfase toetreden. Burkina Faso heeft dankzij een 1-1 gelijkspel tegen Ethiopië het tweede ticket voor de achtste finale bemachtigd. Mogelijk stoot Kaapverdië als een van de beste nummers drie ook door naar de laatste zestien.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen