NEC lost stadionprobleem tijdelijk op: uitvak blijft wel dicht

13 januari 2022, 16:15

DE NEC-supporters kunnen weer naar het stadion als de maatregelen verder versoepeld worden. Dat is niet alleen goed nieuws voor de fans, maar ook voor de club zelf. De Nijmegenaren hoeven op deze manier niet uit te wijken naar een nieuw of ander stadion. Wel is de oplossing die nu is gevonden van tijdelijke aard. Het doel is om de Goffert op termijn te moderniseren.

Op zondag 17 oktober stortte het uitvak van het stadion in, nadat de wedstrijd al afgelopen was. Vitesse won de Gelderse derby, waarna er op de tribune een feest ontstond. De bezoekende fans sprongen, waarna de tribune naar beneden kwam. Na een onderzoek werd duidelijk dat niet alleen het ingestorte gedeelte van het stadion niet meer goed was. In totaal werden honderden scheuren in het beton gevonden. Dat probleem is, in ieder geval voor even, opgelost.

Metalen strips van 'zo'n 6 tot 8 meter lang en 80 millimeter breed' versterken momenteel de betonnen tribunes, laat Omroep Gelderland weten. Met deze tijdelijke oplossing mogen 7500 fans genieten van een potje voetbal, waar normaliter nog vijfduizend extra mensen naar binnen mogen. Eind februari kan het hele stadion weer vol zitten, al blijft het uitvak wel langer dicht. Dat is namelijk nog niet gemaakt nadat het instortte.

In theorie kunnen de fans van NEC zaterdag naar de wedstrijd tegen Heracles Almelo, maar dat lijkt in de praktijk nog geen mogelijkheid. Dat heeft alles met de coronamaatregelen te maken. Hoewel er meer mag dan eerst, blijven de stadions nog gesloten voor publiek.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen