'Neres bijna van Shakthar'; Conte wil Bergwijn niet laten gaan

11 januari 2022, 17:47

David Neres wordt mogelijk dinsdag nog gepresenteerd bij Shakthar Donetsk. De Braziliaanse aanvaller heeft al een persoonlijk akkoord bereikt met de Oekraïnse topclub en de verwachting is dat er in 'de komende uren' ook een akkoord wordt bereikt met Ajax. De Amsterdammers kunnen dan ook doorschakelen op de transfermarkt en werk maken van de komst van Steven Bergwijn.

Fabrizio Romano meldt dat het gaat om de laatste details tussen beide clubs. Het lijkt een kwestie van tijd voor de deal helemaal officieel is. Voor alle partijen lijkt een transfer de beste oplossing te zijn. Neres heeft de concurrentiestrijd op de vleugels verloren van Antony en Dusan Tadic, waardoor hij nog maar sporadisch in actie komt bij de Amsterdammers. In de minuten die hij krijgt, wist hij dit seizoen vaak niet te imponeren. Een nieuwe start lijkt daarom ook voor de Braziliaanse vleugelspeler zelf de beste oplossing te zijn.

Het is geen geheim dat Marc Overmars Steven Bergwijn graag naar Nederland wil halen om de vleugels te versterken. De aanvaller kan bij Tottenham Hotspur niet rekenen op een basisplaats, maar dat betekent niet dat de Londenaren openstaan voor een vertrek. De club wil Adama Traoré van Wolverhampton Wanderers hebben, maar ook dat betekent niet dat de vleugelflitser, die in de jeugdopleiding van Ajax speelde, voor een appel en een ei mag vertrekken. Ajax zou al een bod hebben gedaan van achttien miljoen euro voor de aanvaller van Spurs, maar dat is afgewezen.

Trainer Antonio Conte heeft dinsdagmiddag nog maar eens laten weten dat hij de Oranje-international niet wil laten gaan. Hij is onder de indruk van de aanvaller, vertelt hij bij Football London. "Hij heeft andere kwaliteiten dan onze andere aanvallers. Hij is goed in de één-tegen-één en creatief aan de bal. Dat missen we nog wel eens in een wedstrijd. Als hij fit is, gaat hij kansen krijgen om zichzelf te bewijzen." 

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen