'Pokerspel' tussen Ajax en Tottenham Hotspur over Bergwijn

28 januari 2022, 21:57   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Steven Bergwijn (24) staat nog altijd hoog op het wensenlijstje van Ajax. De transfer van de buitenspeler van Tottenham Hotspur leek enigszins uit beeld te raken door de komst van Mohamed Ihattaren en het vermoedelijk afketsen van de deal rondom Adama Traoré. Volgens De Telegraaf is een overgang naar Amsterdam nog zeker niet uitgesloten.

Dat doet Ajax-watcher Mike Verweij uit de doeken in de podcast van de ochtendkrant. "Het is een enorm pokerspel achter de scherm. Misschien zitten de twee beste onderhandelaars van Europa wel tegenover elkaar aan tafel", stelt de journalist over Daniel Levy en directeur voetbalzaken Marc Overmars. "Ze geven elkaar geen duimbreed toe."

De Spurs wilden in eerste instantie liefst dertig miljoen euro voor Bergwijn ontvangen, zoveel als ze ongeveer voor hem hebben betaald toen hij over kwam van PSV. Inmiddels zou de vraagprijs zijn gedaald naar 25 miljoen euro. "Maar dat is voor Ajax nog steeds gigantisch veel geld. Zeker omdat Bergwijn niet onmiddellijk een basisplaats zal hebben."

Lees ookTransferupdates: Ajax

Volgens Verweij wil Ajax op dit moment maximaal zo'n 22 miljoen euro betalen en is er verder nog niet gesproken. Of het torenhoge salaris nog voor problemen kan zorgen, is derhalve niet bekend. "Overmars gelooft dat hij Bergwijn in de toekomst voor meer kan verkopen. En Ten Hag ziet in Bergwijn een kampioensgarantie en dat levert ook veertig miljoen euro." Bovendien zou de voormalig PSV'er ook als serieuze optie worden gezien om in de spits uit de voeten te kunnen.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen