PSV-coach Schmidt puzzelt richting Ajax, Zahavi is inzetbaar

20 januari 2022, 22:32

PSV-trainer Roger Schmidt kan komend weekend een beroep doen op Eran Zahavi. De ervaren spits viel donderdagavond tegen Telstar voor het eerst na zijn blessureleed in en is klaar voor de Eredivisie-topper komend weekend tegen Ajax. "Het is mooi dat Eran weer een paar minuten heeft gespeeld."

Dat zei Schmidt na de moeizame 2-1 zege op Telstar. Daar werd hem gevraagd naar de mogelijke opstelling van zondag in de topper tegen Ajax. "Dat is een puzzel, zoals elke nieuwe wedstrijd een nieuwe puzzel is", glimlachte Schmidt. "Je moet kijken naar de conditie van de spelers. Vanavond konden we voor een aantal spelers goed zorgen. Het was voor ons niet mogelijk om drie keer op rij met dezelfde opstelling te spelen, mede vanwege verstoorde voorbereiding."

Daarbij doelde Schmidt op de coronaperikelen waarmee de club kampte in de winterstop. Mede daardoor was de coach blij dat PSV in elk geval verder bekert. "Niet alle spelers waren honderd procent fit bij ons vandaag en de tegenstander was heel scherp. Soms ziet het er dan makkelijk uit, maar in voetbal is het nooit heel makkelijk. En wij waren niet heel goed. Soms is voetbal zo, dat moet je dan accepteren", aldus Schmidt.

Lees ookEran Zahavi denkt aan vertrek bij PSV na inbraken

Zahavi klaar voor Ajax

Zelf verscheen PSV-spits Zahavi ook voor de camera's. "Ajax is een absolute topontmoeting, dat is geen normale wedstrijd. Ik voel me goed, maar het is de vraag aan de coach of ik zal spelen", maakte Zahavi duidelijk dat hij zelf graag aan de aftrap zou verschijnen. Ook werd hem gevraagd naar de geruchten dat hij na een nieuwe inbraak mogelijk zou willen vertrekken uit Nederland. Dat is in elk geval niet aan de hand. "De geruchten is iets voor de media. In het voetbal kan alles gebeuren, maar je hebt me vandaag gewoon op het veld gezien."

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen