PSV maakt einde aan speculaties over Cody Gakpo

27 januari 2022, 19:22   Bijgewerkt: 27 januari 2022, 19:33

Cody Gakpo heeft zijn contract bij PSV verlengd, zo maakt de Eindhovense club donderdagavond via de officiële kanalen bekend. De 22-jarige aanvaller ligt nu tot medio 2026 vast in het Philips Stadion. Hoewel Gakpo de afgelopen weken met meerdere Europese grootmachten in verband is gebracht, zal hij het seizoen bij PSV afmaken.

Liverpool, Manchester City, Bayern München en Arsenal zijn de topclubs die geïnteresseerd zijn in Gakpo. Zij kunnen hun belangstelling even in de ijskast zetten, want de aanvaller zal pas op z'n vroegst komende zomer een transfer maken. "Wij zijn vroeg in dit seizoen met elkaar om tafel gegaan om over Cody's ontwikkeling en waarde voor PSV te praten. Zijn prestaties en status bij PSV en debuut in Oranje waren daar een directe aanleiding voor. De gesprekken brachten rust rond Cody's positie tijdens deze transferperiode. We kunnen daardoor focus houden op het resultaat dat we dit seizoen voor ogen hebben. Cody blijft in Eindhoven om samen met PSV voor het kampioenschap te gaan", aldus directeur voetbalzaken John de Jong.

Gakpo maakte na afloop van de verloren topper tegen Ajax (1-2) bekend dat de contractverlenging eraan zat te komen. Nu is de deal ook officieel beklonken. "Dit voelt voor mij als een grote waardering van de club", reageert Gakpo. "Ik heb dit seizoen een duidelijk doel voor ogen en dat is prijzen pakken met PSV. Ik zal er alles aan doen om dat met het team, de club te bereiken. De waardering die ik hier voel is groot. Dat wil ik terugbetalen."

De viervoudig Oranje-international maakte op 8 juli 2017 zijn officiële debuut voor PSV en kwam sindsdien nog meer dan honderd keer in actie voor de Eindhovenaren. Sinds dit seizoen is de aanvaller reserve-aanvoerder van de huidige nummer twee van de Eredivisie.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen