Robinho diep in de problemen, lange gevangenisstraf dreigt

19 januari 2022, 18:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De loopbaan van de Braziliaanse voetballer Robinho lijkt om een bizarre reden te eindigen. De 37-jarige aanvaller moet namelijk rekening houden met een gevangenisstraf van negen jaar. Hij zou in 2013 betrokken zijn geweest bij een groepsverkrachting.

Volgens het Italiaanse medium Corriere dello Sport heeft een hoger beroep van Robinho niets uitgehaald. De Zuid-Amerikaan stapte na de veroordeling naar de Corte di Cassazione, de Italiaanse afdeling van het Hooggerechtshof van Cassatie in Rome. Er zou voldoende bewijs zijn om Robinho en zijn vriend Ricardo Falco te veroordelen.

De groepsverkrachting vond in 2013 plaats in Milaan. In 2017 werd Robinho veroordeeld tot negen jaar gevangenisstraf. Op 10 december 2020 werd hij ook in hoger beroep veroordeeld tot dezelfde straf. Nu hij ook in cassatie veroordeeld lijkt te gaan worden, dreigt dus een lange celstraf voor de Braziliaan.

Robinho speelde de afgelopen jaren bij Santos, Real Madrid, Manchester City, AC Milan, Guangzhou FC, Atlético Mineiro, Sivasspor en Istanbul Basaksehir. In 2020 leek hij terug te keren naar Santos, maar daar ging hij niet meer aan de slag. Vanwege de veroordelingen vanuit Italië werd een eventuele terugkeer uitgesteld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen