'Speurend Chelsea laat oog vallen op Edson Álvarez'

22 januari 2022, 18:49

Chelsea is in de zoektocht naar een nieuwe controleur uitgekomen bij Edson Álvarez. De Mexicaanse middenvelder staat hoog op de Londense verlanglijst om op korte termijn de overstap te maken naar de Premier League. Chelsea zou zelfs al een gesprek hebben gevoerd met de Mexicaan, die de voorkeur geeft aan een langer verblijf in Amsterdam.

Dat meldt het doorgaans goed ingevoerde Football Insider. De komst van Álvarez zou echter niet op korte termijn hoeven plaatsvinden. Chelsea-coach Thomas Tuchel is van mening dat hij nu over een goed aantal middenvelders beschikt, maar de club houdt de ogen en oren open voor versterkingen voor de toekomst. Ondanks zijn 24 jaar is Álvarez al zeer ervaren en speelt hij een belangrijke rol in het succes van Ajax.

Niet alleen Chelsea zit echter achter de middenvelder van de Amsterdammers aan. Ook Leicester City en Crystal Palace willen de middenvelder, die eveneens uit de voeten kan als centrale verdediger, namelijk een kans gunnen in een topcompetitie. Álvarez is momenteel bezig aan zijn derde seizoen bij Ajax.

De controleur maakte in 2019 voor vijftien miljoen euro de overstap van het Mexicaanse América naar Ajax. Aanvankelijk werd hij gehaald als de vervanger van de naar Juventus vertrokken Matthijs de Ligt, maar in het hart van de defensie ging al snel de voorkeur uit naar Perr Schuurs en later Jurriën Timber. In zijn eerste maanden was Álvarez bankzitter, maar inmiddels is de middenvelder onmisbaar in het keurkorps van Erik ten Hag.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen