Benfica krijgt 25 dagen voor duel met Ajax tik te verwerken

29 januari 2022, 22:50   Bijgewerkt: 2 februari 2022, 22:26

Sporting Portugal heeft zaterdagavond voor de vierde keer de Taça da Liga gewonnen. De ploeg van trainer Rúben Amorim was in de finale met 1-2 te sterk voor Benfica, de komende tegenstander van Ajax in de achtste finale van de Champions League.

Het openingsdoelpunt in het Estádio Dr. Magalhães Pessoa viel halverwege de eerste helft. Benfica nam na 22 minuten de leiding via Éverton, die aan de aandacht van de verdediging van Sporting Portugal ontsnapte en de bal achter doelman Antonio Adán ramde. De voorsprong van de manschappen van Nélson Veríssimo verdampte vlak na rust, toen Gonçalo Inácio na een hoekschop van Pablo Sarabia de 1-1 tegen de touwen kopte.

Sporting Portugal trok vervolgens de wedstrijd naar zich toe. Sarabia, die bij de gelijkmaker de assist voor zijn rekening had genomen, maakte tien minuten voor tijd het winnende doelpunt. De Spaanse aanvaller werd in de diepte gestuurd door Pedro Gonçalves, kreeg alle tijd om de bal goed mee te nemen en liet vervolgens doelman Odisseas Vlachodimos kansloos.

De Taça de Liga, het tweede bekertoernooi van Portugal, bestaat sinds het seizoen 2007/2008. Sporting won de prijs eerder in 2018, 2019 en 2021. Benfica won de prijs het vaakst: zeven maal, al dateert de laatste keer alweer van 2016.