Ten Hag begrijpt ophef trainingskamp niet: "Topsport is anders"

16 januari 2022, 19:43

Erik ten Hag heeft voor het eerst sinds het veelbesproken trainingskamp van Ajax gereageerd op de ophef. Na enkele positieve coronatests werden deze personen per vliegtuig terug naar Nederland gebracht, terwijl zij eigenlijk in quarantaine hadden gemoeten. Ajax werd toen al door Hugo de Jonge op de vingers getikt, maar Ten Hag begrijpt niets van de commotie.

Na afloop van het duel met FC Utrecht liet hij dat op de persconferentie weten. "Ik ben het niet eens met de verontwaardiging. Regels voor de maatschappij kunnen natuurlijk niet altijd hetzelfde zijn voor de topsport. We beseffen dat we ons langs de lijntjes bewegen en op de grenzen, maar hebben geen grote risico's genomen of iets gedaan dat een groot risico is voor de maatschappij."

"Je kunt je inderdaad afvragen of we überhaupt weg hadden moeten gaan, maar dat is een beetje een koe in de kont kijken'', vervolgt de Ajax-trainer. "We hebben heel zorgvuldig en professioneel gehandeld door bijvoorbeeld te testen terwijl dat volgens de regels helemaal niet nodig was." Verder had Ajax zich tot op heden opvallend stilgehouden over de ontstane ophef over het trainingskamp.

Lees ookTen Hag ondanks superieure zege kritisch op Ajax

Gelukkig voor de Amsterdammers zette het virus zich niet voort binnen de selectie en kon Ajax met een sterke groep naar FC Utrecht. Daar kende het een vrij eenvoudige middag: voor rust stond het al met 0-3 voor in een lege Galgenwaard. Donderdag speelt het voor de beker tegen Excelsior Maassluis en zondag staat de topper tegen PSV op het programma.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen