Ten Hag looft talenten: "Dan weet je over wie ik het heb"

21 januari 2022, 18:22

Steven Bergwijn wordt aan Ajax gelinkt als mogelijke opvolger voor David Neres, die is vertrokken naar Shakhtar Donetsk. Erik ten Hag wil niet op de geruchten ingaan en kijkt liever naar de spelers die hij op dit moment tot zijn beschikking heeft.

"Wij kijken naar kwaliteit. Als er mogelijkheden zijn, zijn wij alert. Als een kans zich voordoet, zullen wij toeslaan", vertelt de oefenmeester op de persconferentie, voorafgaand aan de topper met PSV. Het betekent dus niet automatisch dat de Amsterdammers nog de markt opgaan deze winter. Ten Hag kijkt ook naar opties die hij nu al in zijn selectie heeft. Zo vond hij Mohamed Daramy goed spelen tijdens de 9-0 overwinning op Excelsior Maassluis. De aanvaller was twee keer trefzeker in het bekerduel.

Lees ook: Ten Hag geïrriteerd: "Zullen we het over PSV tegen Ajax hebben?"

"Daarnaast hebben wij ook een goede jeugdopleiding. Ik wil geen druk op spelers leggen, maar als je vaak naar Jong Ajax kijkt, weet je over wie ik het dan heb. Amourricho van Axel Dongen heeft zeker de potentie. Hij kan op alle drie posities voorin uit de voeten, ook voor de punt van de aanval heeft hij de kwaliteiten", aldus de trainer.

Bergwijn wordt al maanden gelinkt aan Ajax, maar de kans lijkt heel klein dat hij nog gaat komen deze winter. Dat heeft alles met zijn geweldige invalbeurt te maken tegen Leicester City. De aanvaller kwam binnen de lijnen en draaide daarna hoogstpersoonlijk een 2-1 achterstand om in een 2-3 overwinning.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen