Wat komt er uit het spoedoverleg van de BVO's na nieuwe regels?

26 januari 2022, 07:00   Bijgewerkt: 25 januari 2022, 23:53

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op woensdag 26 januari.

Nieuws

Overleg Eredivisieclubs over nieuwe maatregelen

Er mogen vanaf vandaag (woensdag) weer fans in het stadion zitten met het nieuwe pakket maatregelen dat is gecommuniceerd door de overheid. Dat is niet de gewenste uitkomst van wat de BVO's wilden. Daardoor komen zij vandaag bij elkaar om te kijken hoe ze met deze situatie moeten omgaan. Wat gaat er uit het overleg komen van de Nederlandse BVO's? 

Wedstrijden 

Ivoorkust - Egypte (17.00 uur)

Het uitvallen van Brian Brobbey was afgelopen weekend een flinke domper voor Ajax. De spits werd gehaald als vervanger voor Sébastien Haller tijdens de Afrika Cup, maar is voorlopig niet inzetbaar. Uiteraard gunnen de Amsterdammers hun spits het allerbeste, maar zullen zij toch ook niet stiekem hopen om Haller snel terug te hebben? Hij en Ibrahim Sangaré beginnen de knock-outronde vandaag in ieder geval met een lastige wedstrijd tegen Egypte. 

Rangers FC - Livingston (20.45 uur)

Voor het eerst sinds zijn aanstelling, ruim anderhalve maand geleden, liep Giovanni van Bronckhorst vorige week met Rangers FC tegen puntenverlies aan. De ploeg speelde met 1-1 gelijk bij Aberdeen, waarmee de spanning in de Schotse titelrace direct terugkeerde. Het gat met rivaal Celtic is nog maar vier punten. Herpakken Van Bronckhorst en zijn ploeg zich vandaag tegen laagvlieger Livingston? 

Anderlecht - Cercle Brugge (21.00 uur)

Joshua Zirkzee slaagt er dit seizoen eindelijk in om zich te laten zien op het hoogste niveau. Nadat dat de twintigjarige spits (nog) niet lukte bij Bayern München en Parma, is hij dit seizoen wel belangrijk voor Anderlecht. Afgelopen weekend maakte hij de enige en dus winnende treffer tegen KV Mechelen, zijn tiende van het seizoen. Kan hij zich vandaag tegen Cercle Brugge opnieuw laten gelden? 

Voetbal op tv

17.00 uur: Ivoorkust - Egypte, ESPN - live verslag van het Afrika Cup-duel

20.00 uur: Mali - Equatoriaal-Guinea, ESPN - live verslag van het Afrika Cup-duel

21.00 uur: Anderlecht - Cercle Brugge, Ziggo Sport - live verslag van het Pro League-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen