'Willem ll shopt in Groningen, Heerenveen kan Kongolo verkopen'

27 januari 2022, 13:15

Willem II lijkt Wessel Dammers over te nemen van FC Groningen. De centrale verdediger kan dit seizoen niet rekenen op veel speeltijd in de Euroborg, terwijl de Tilburgers al langer naar een defensieve kracht zoeken. De rekensom is dan ook snel gemaakt.

Dat stelt De Telegraaf. De Tricolores wilde in eerste instantie RKC-verdediger Melle Meulensteen halen, maar daar wilde de buurman niet aan meewerken. Daarom zoekt de club het nu een stukje verder van huis. Dammers zou in eerste instantie tot het einde van het seizoen gehuurd worden, waarna Willem ll hem definitief vast kan leggen via de koopoptie. De eerste gesprekken tussen de verdediger en zijn mogelijk nieuwe werkgever zijn inmiddels achter de rug.

Dammers speelde in de jeugdopleiding van Feyenoord, maar wist daar niet door te breken. Via Fortuna Sittard kwam hij bij FC Groningen terecht, waar hij als basisspeler nog aan dit seizoen begon. Hij raakte die plek kwijt en kan nu dus voor een nieuwe kans gaan in Noord-Brabant. Daar moet hij de derde versterking worden, aangezien de ploeg Kilian Ludewig en Jizz Hornkamp eerder al oppikten. De verwachting is dat er nog meer spelers richting Willem ll gaan. De ploeg van trainer Fred Grim heeft al elf duels op rij verloren.

Rodney Kongolo naar Italië?

Waar FC Groningen een overbodige speler kan slijten, is dat ook bij sc Heerenveen het geval. De Friezen kunnen volgens La Gazetta dello Sport afscheid nemen van Rodney Kongolo, die in de belangstelling staat van Serie B-club Cosenza. De middenvelder loopt na dit seizoen uit zijn contract, waardoor dit de enige mogelijkheid is om nog iets aan hem te verdienen. Hij wist in Friesland nooit helemaal onomstreden te worden, waardoor zijn verbintenis sowieso niet verlengd gaat worden.

Mocht Kongolo vertrekken naar de nummer zeventien van de Italiaanse Serie B, dan kan hij een meerjarig contract tekenen dat automatisch ontbonden wordt als de ploeg degradeert. Mocht de middenvelder openstaan voor die stap, kan Heerenveen-bestuurder Ferry de Haan mogelijk snel doorschakelen voor een opvolger: Thom Haye staat al langer op de radar van de Friese middenmoter.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen