Ziyech en Mazraoui gesteund: "Dan ligt het als coach aan jezelf"

29 januari 2022, 21:18

Ali Boussaboun is keihard voor Vahid Halilhodzic. De bondscoach van Marokko heeft sinds zijn komst meerdere opstandjes gehad met spelers, waardoor Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui al even niet bij de selectie zitten. Ook nu de Afrika Cup aan de gang is, zijn ze niet opgeroepen. Het zorgt voor onbegrip bij de oud-voetballer.

"Blijkbaar is zijn ego, het laten zien dat hij de baas is, voor hem belangrijker dan het beste team samenstellen", hekelt Boussaboun de keuzeheer. "Mazraoui is een lieve jongen, doet niemand iets kwaad en heeft geen gedragsproblemen. Ziyech wordt in de media weleens neergezet als lastig, omdat hij zijn eigen manier van communiceren heeft. Maar is hij ooit disciplinair gestraft? Nee, hij is een superprof. Dus dan ligt het als coach toch echt aan jezelf. Dan kun je niet met mensen omgaan."

De bondscoach liet het duo, dat elkaar goed kent van hun gezamenlijke periode bij Ajax, dus thuis omdat hij het beste team op het veld wilde zetten in de jacht op de Afrika Cup-zege. Boussaboun heeft er geen vertrouwen aan, aangezien het tactisch plan volgens hem niet klopt. Dat vertelt hij bij de NOS. "Sterspeler Achraf Hakimi wordt verkeerd gebruikt. Hij moet als rechtsback opkomen, maar stáát er nu al en loopt zich telkens vast", doelt hij op de voetballer van Paris Saint-Germain.

Halilhodzic gaf meerdere keren kritiek op Ziyech, die volgens de oefenmeester een gebrek aan discipline had. De voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond, Fouzi Lekjaa, sloot zich begin dit jaar bij die woorden aan. Hij stelde dat de spelmaker het team te weinig bij de hand nam, ondanks zijn status. "We verwachtten van hem dat hij het hele team bij de hand zou nemen en niet dat hij alleen maar ballen staat af te wachten. Hij doet er geen enkele moeite voor."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen