Zo stemden Van Gaal en Van Dijk in de FIFA-verkiezing

17 januari 2022, 23:10   Bijgewerkt: 17 januari 2022, 23:46

Louis van Gaal heeft in de verkiezing voor The Best FIFA Men's Player 2021 de meeste punten gegeven aan N'Golo Kanté. De bondscoach nam winnaar Robert Lewandowski en runner-up Lionel Messi niet op in zijn top-drie.

De stemmen van de bondscoach, aanvoerders van nationale teams en journalisten van de landen die zijn aangesloten bij de wereldvoetbalbond zijn na afloop van het FIFA-gala bekendgemaakt. Van Gaal zette Kanté op één, Kevin De Bruyne op twee en Mohamed Salah op drie.

Virgil van Dijk gaf, niet geheel verrassend, de meeste punten aan Liverpool-ploeggenoot Salah. Lewandowski staat bij hem op twee, terwijl Kanté in zijn ogen de nummer drie van 2021 was. Volgens de Nederlandse sportjournalist Jaap de Groot was Messi de beste voetballer van het afgelopen jaar. Bij hem staan Kanté en Lewandowski op twee en drie.

Patrick Kluivert stemde namens de nationale ploeg van Curaçao op Messi (1), Lewandowski (2) en Salah (3). De keuze van John van 't Schip, keuzeheer van Griekenland, viel op Lewandowski (1), Messi (2) en Salah (3). Bert van Marwijk, in dienst bij de bond van de Verenigde Arabische Emiraten, vond Karim Benzema de beste speler van het afgelopen jaar. Lewandowski en Salah staan bij hem ook op het podium.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen