Afrika Cup-finale mogelijk pas maandag gespeeld

4 februari 2022, 08:48   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Als het aan Carlos Queiroz ligt, wordt de finale van de Afrika Cup tussen Senegal en Egypte met een dag uitgesteld. De bondscoach van de Egyptenaren vindt dat zijn ploeg recht heeft op meer voorbereidingstijd.

Egypte bereikt donderdagavond ten koste van Kameroen de eindstrijd. Het werd een slijtageslag, want de beslissing viel pas na strafschoppen. Voor de Egyptenaren was het al de derde keer dit toernooi dat zij een verlenging moesten spelen. Dat gebeurde eerder in de achtste finale tegen Ivoorkust en de kwartfinale tegen Marokko.

Zodoende heeft Egypte inmiddels negentig minuten (drie keer dertig minuten) meer gespeeld dan Senegal, de andere finalist. De Senegalezen werkten bovendien woensdag al hun halve finale af, waardoor zij richting de finale een dag langer rust hebben. De eindstrijd staat komende zondagavond op het programma.

Wat Queiroz betreft, wordt de finale een dag later gespeeld. "Ik wil de Afrikaanse voetbalbond erop wijzen dat Senegal een dag extra heeft gehad om zich voor te bereiden en we de finale daarom misschien maandag moeten spelen", sprak hij na afloop van het duel met Kameroen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen