Emoties nemen de overhand bij Senegal: "60 jaar op gewacht"

7 februari 2022, 08:47   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Senegal is in extase na het winnen van de Afrika Cup. Het West-Afrikaanse land wist in de finale in Kameroen na strafschoppen te winnen van Egypte, waardoor het de eerste hoofdprijs ooit pakte. Spelers en de coach waren zichtbaar geëmotioneerd, terwijl ook de inwoners van het land hun vreugde niet onder stoelen of banken staken.

Volksheld Sadio Mané benutte uiteindelijk de beslissende strafschop, terwijl de aanvaller van Liverpool tijdens de reguliere speeltijd juist miste vanaf elf meter. "Dit is geweldig. Ik weet hoe veel het volk van Senegal de laatste jaren heeft moeten lijden", vertelde hij na afloop aan de camera's. "Deze overwinning is voor onze bondscoach (Aliou Cissé). Hij lag maanden onder vuur."

Ook Cissé was dolblij. "Deze selectie is zo ijzersterk. Sinds de onafhankelijkheid van ons land hebben we hier van gedroomd. We hebben zestig jaar gewacht op deze prijs, dus dit maakt me emotioneel. Het was een zware periode, maar we mogen ons eindelijk kampioen van Afrika noemen."

In Senegal barstte direct na het laatste fluitsignaal een volksfeest los. Massaal trokken inwoners de straten op om te dansen en de eindzege van hun land te vieren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen