'Justitie geeft internationaal arrestatiebevel uit voor Robinho'

16 februari 2022, 16:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De problemen voor oud-voetballer Robinho stapelen zich op. De Braziliaan werd onlangs veroordeeld tot een gevangenisstraf van negen jaar voor een verkrachting. Inmiddels heeft de Italiaanse justitie de hulp van Interpol ingeroepen op de 38-jarige voormalig aanvaller te kunnen aanhouden.

Volgens het Spaanse medium Mundo Deportivo wordt het echter een lastig verhaal om de Braziliaan naar Italië te halen om zijn straf uit te zitten. Robinho woont inmiddels weer in Brazilië en dat land staat niet bekend om het uitleveren van haar eigen burgers. De veroordeelde voetballer kan dus alleen opgepakt worden als hij zijn geboorteland verlaat.

De zaak van Robinho loopt al jarenlang. Hij werd in 2017 schuldig bevonden aan een groepsverkrachting en werd veroordeeld tot negen jaar gevangenisstraf. Robinho ging in beroep, maar ook het Italiaanse Hooggerechtshof hield vast aan de straf. Dat betekent dat hij eigenlijk dus negen jaar de cel in moet in Italië, al is dus de vraag of dat gaat gebeuren.

Robinho speelde in Europa bij Real Madrid, Manchester City, AC Milan, Sivasspor en Istanbul Basaksehir. In 2020 keerde de honderdvoudig international van Brazilië terug naar zijn vaderland om te gaan spelen bij zijn jeugdliefde Santos. Die comeback in het shirt van de ploeg uit de Série A ging uiteindelijk niet door vanwege zijn veroordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen