NRC bevestigt onderzoek en komt vandaag met 'achtergronden'

7 februari 2022, 12:48

NRC heeft bevestigd dat het al langere tijd zorgvuldig onderzoek deed naar de grensoverschrijdende berichten die directeur voetbalzaken Marc Overmars stuurde naar vrouwelijke collega's van Ajax. De kwaliteitskrant komt later op de maandag met een uitgebreid verhaal over wat er zich achter de schermen in Amsterdam afspeelde.

Dat maakt de krant bekend op haar eigen website. 'De directeur voetbalzaken van de Amsterdamse club stuurde gedurende een langere periode grensoverschrijdende berichten aan meerdere vrouwelijke collega's. NRC onderzoekt de omgangscultuur bij de club al langer en zal in de loop van vandaag meer achtergronden publiceren', schrijft het.

Het onderzoek zal hoogstwaarschijnlijk een nieuwe bom laten ontploffen in de voetballerij. De kans is groot dat Ajax op de hoogte is gesteld van het onderzoek dat de krant deed en daarom ervoor heeft gekozen zelf het nieuws naar buiten te brengen. Dat deed het overigens bewust na de deadline van de kranten, om een mediastorm te voorkomen. Dat mislukte echter.

Overmars begon in 2012 als sportief directeur bij Ajax en bracht de club terug aan de top. In navolging van The Voice of Holland bleek het echter ook in Amsterdam fout te gaan in de omgang met vrouwen.

Lees ook: NRC wist al langer van affaire rond Overmars

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen