SC Heerenveen opent gesprekken met Van Wonderen

23 februari 2022, 13:54

SC Heerenveen is in gesprek met Kees van Wonderen over een overstap aan het einde van het seizoen. De succescoach van Go Ahead Eagles, die al heeft aangegeven zjn contract bij de Deventenaren niet te gaan verlengen, staat hoog op de verlanglijst van de naar een nieuwe coach speurende Friezen.

Met dat nieuws pakt Voetbal International uit. Heerenveen nam vorige maand afscheid van clubman Johnny Jansen, die zijn ploeg niet kon helpen aan de aansluiting met de subtop. Heerenveen maakt het seizoen af met assistent-coach Ole Tobiasen, die dat op interim-basis zal doen. VI meldt dat de club al diverse gesprekken heeft gevoerd met de beoogde nieuwe coach.

Het tijschrijft weet dat Heerenveen concrete interesse heeft in de komende zomer 'transfervrije' coach. Niet alleen Van Wonderen is echter kandidaat: ook de naam van Jon Dahl Tomasson zingt na zijn vertrek bij Malmö rond in het noorden. Heerenveen, dat nog moet gaan oppassen voor degradatie, hoopt voor het einde van dit seizoen al beet te hebben.

Van Wonderen maakte eerder bekend zijn contract niet te gaan verlengen bij Go Ahead. De coach gidste zijn ploeg vorig seizoen naar promotie en staat dit seizoen op een keurige veilige plek. Na maanden zonder overwinning komt de degradatiestreep echter steeds dichterbij voor de nummer veertien van de Eredivisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen