Senegal in extase na zinderende penaltyreeks: eerste hoofdprijs ooit

6 februari 2022, 22:46   Bijgewerkt: 7 februari 2022, 08:18

Senegal heeft zich verzekerd van de Afrika Cup. Het land van superster Sadio Mané moest de wedstrijd na 120 doelpuntloze minuten tegen Egypte beslissen vanaf elf meter en bleek in de strafschoppenreeks de beste. Senegal pakte de trofee voor de eerste keer in de nationale historie.

De eerste drie penalty's waren raak, maar daarna begon de spanning de spelers in hun greep te houden. Het was Egyptenaar Mohamed Abdelmonem die faalde, maar ook Senegalees Bouna Sarr kreeg het niet voor elkaar om te scoren. Omdat Lasheen miste namens Egypte, kreeg volksheld Mané de kans om zijn land naar de overwinning te schieten. Dat deed hij met succes.

De finale van de Afrika Cup was op voorhand vooral het duel der Liverpool-sterren. Het was het duel van Sadio Mané tegen Mohamed Salah. Doorgaans samen strijdend in de Europese top, maar nu voor heel even grote vijanden. Beide spelers begonnen uiteraard aan de aftrap en vertolkten meteen in de openingsfase al de hoofdrol.

Senegal kreeg namelijk al na vijf minuten een strafschop mee, waardoor Mané de uitgelezen kans kreeg om zichzelf onsterfelijk te maken. In plaats daarvan pakte Salah juist de schijnwerpers. De buitenspeler fluisterde zijn doelman Mohamed Abougabal namelijk in welke hoek hij moest kiezen en de doelman keerde de strafschop van Mané.

Over de hele wedstrijd gezien, was het Senegal dat het meeste aanspraak maakte op de zege, maar dat na negentig minuten spelen de brilstand nog op het scorebord stond, was ook zeer schappelijk. Beide ploegen ontliepen elkaar niet veel en Egypte kon zich opmaken voor de tweede verlenging in vier dagen. Tegen Kameroen kwam het eveneens niet tot scoren, maar na penalty's bereikte het de finale.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen