Stentler ergert zich aan persverklaring Ajax over Overmars

13 februari 2022, 12:49

Leonne Stentler heeft met verbazing gereageerd op de persverklaring die Ajax naar buiten bracht rondom de situatie met Marc Overmars. De voormalig speelster van Ajax zat in de studio van de NOS en reageerde op deze verklaring, die in haar ogen nogal misplaatst was.

Het gaat voornamelijk om de volgende passage uit de persverklaring: 'Marc is waarschijnlijk de beste voetbaldirecteur die Ajax gehad heeft.' Dat is volgens Stentler een rare uitspraak. "We zeggen toch ook niet dat Jeroen Rietbergen de beste bandleider van The Voice is geweest? Je bent ook een goede directeur als je heel goed met je werknemers omgaat. Dat is niet het geval."

Daarnaast stoort ze zich aan de terughoudende houding in de zaak Overmars. "Er zijn heel veel mensen die zeggen: laten we even de details afwachten. Overmars is gewoon opgestapt en heeft schuld bekend, dus er is geen enkele discussie meer. Dat het strafrechtelijk nog onderzocht moet worden snap ik. Maar dat we moeten twijfelen aan dat er grensoverschrijdend gedrag heeft plaatsgevonden vanuit de machtspositie van Overmars begrijp ik helemaal niets van."

Lees ook: 'Perschef Ajax baalt van de vrouwen die Overmars beschuldigden'

"Ik denk dat er een voetbalcultuur is, die vruchtbare grond vormt voor grensoverschrijdend gedrag. Dat heeft ermee te maken dat het een mannenwereld is, waarin steeds meer vrouwen meedoen." Na het vertrek van Overmars moet Ajax op zoek naar een nieuwe technisch directeur en daarbij wordt de naam van Frank Arnesen genoemd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen