Ajax lost keepersprobleem op met Przemyslaw Tyton (35)

7 maart 2022, 12:06

Przemyslaw Tyton wordt aan het keepersgilde van Ajax toegevoegd, zo bevestigen bronnen rond de Amsterdamse club aan De Telegraaf. De 35-jarige doelman uit Polen krijgt de voorkeur boven Robbin Ruiter, die vorige week tijdens een proeftraining nog een goede indruk maakte.

Erik ten Hag kiest voor Tyton 'vanwege diens grotere internationale ervaring en vanwege het feit dat hij recenter nog in actie kwam en dus fitter is', aldus de krant. De Poolse keeper liep eind vorig jaar uit zijn contract bij FC Cincinnati. In het verleden stond hij ook op de loonlijst bij Roda JC, PSV, Elche, VfB Stuttgart en Deportivo La Coruña.

Ajax lost met de komst van Tyton het keepersprobleem op. Ten Hag kan op dit moment geen beroep doen op Maarten Stekelenburg, Remko Pasveer en Jay Gorter, die alledrie vanwege blessureleed uit de roulatie zijn. Afgelopen zondag tegen RKC Waalwijk waren Calvin Raatsie (20) en Charlie Setford (17) de reservekeepers.

Tyton wordt aangetrokken als stand-in van André Onana. Mogelijk zit hij voor het eerst op de Ajax-bank als de Amsterdammers het komende vrijdag opnemen tegen SC Cambuur. Vier dagen later staat de return tegen Benfica in de achtste finale van de Champions League op het programma.

AZ - Ajax: Win 20 keer je inzet als er gescoord wordt!

AZ - Ajax: Win 20 keer je inzet als er gescoord wordt!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen