BREAK! PSV ziet Van Nistelrooy overstag gaan en heeft 'ja' binnen

25 maart 2022, 22:12   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Groot nieuws uit Eindhoven: Ruud van Nistelrooy heeft aangegeven tóch de nieuwe hoofdtrainer te worden van PSV. De huidige oefenmeester van het belofenteam zag het eerst niet zitten, maar is inmiddels na gesprekken met Marcel Brands toch om. Het wachten is op een akkoord met Fred Rutten, die zijn assistent-coach moet worden.

Dat meldt De Telegraaf vrijdagavond. Na de rentree van Brands werden er op initiatief van miljardair Robert van der Wallen nieuwe gesprekken gevoerd, nadat de spits eerder weigerde om na één jaar Jong PSV al in te stappen. Hij gaf aan zijn eigen pad te willen kiezen en achtte het nog te vroeg om de opvolger te worden van Roger Schmidt, die na twee seizoenen vertrekt uit het Philips Stadion.

'De voormalig technisch directeur van Everton en PSV slaagde er, samen met De Jong, wel in om Van Nistelrooy te overtuigen. Dat Van Nistelrooy een trainer naast zich krijgt die zijn sporen al heeft verdiend is voor de uitvoering van het plan van cruciaal belang', staat te lezen in het dagblad. Dat moet Rutten worden, die momenteel deel uit van de raad van commissarissen van NEC. 'Maar hij heeft zijn handen vrij en is contractueel nergens aan gebonden. Het lijkt erop dat PSV nu in afwachting is van een reactie van Rutten.'

Lees ook'PSV's hernieuwde poging bij Van Nistelrooy niet los te zien van Brands'

In de constructie die PSV voor ogen heeft wordt Rutten de veldtrainer die spelers verder kan brengen, terwijl Van Nistelrooy met zijn internationale uitstraling als 'het uithangbord' moet gaan fungeren. Onder Rutten kan hij zich bovendien verder ontwikkelen als coach, iets dat eerder tussen Phillip Cocu en Guus Hiddink gebeurde in Eindhoven. Wel wordt het interessant om te horen waarom Van Nistelrooy uiteindelijk toch overstag is gegaan nadat hij eerder de aanbieding naast zich neer bleef leggen. Wordt derhalve ongetwijfeld vervolgd. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen