Vitesse in grote problemen: Oyf wil per direct van de club af

11 maart 2022, 17:10   Bijgewerkt: 11 maart 2022, 17:23
Foto: © ProShots

De Russische eigenaar van Vitesse heeft de club in de verkoop gedaan. Door de oorlog tussen Rusland en Oekraïne kwam zijn positie in de afgelopen weken al behoorlijk onder vuur te liggen en de Rus heeft besloten dat zijn positie niet langer houdbaar is. Hij treedt terug uit de Raad van Commissarissen en wil de club zo snel mogelijk van de hand doen.

Eerder werd al bekend dat de Russische eigenaar van Chelsea, Roman Abramovich af wilde van de club. De Premier League stond dat echter niet toe, waardoor hij momenteel een groot probleem heeft. Oyf is een goede vriend van Abramovich en heeft nu dezelfde beslissing genomen. Vorige week liet Vitesse nog weten dat de Russische eigenaar geen problemen zouden opleveren: 'De club verkeert in financieel stabiele omstandigheden en op dit moment voorzien we geen significante gevolgen voor Vitesse.'

Toch zou dat voor Vitesse weleens hele grote problemen kunnen opleveren. De Rus vulde namelijk aan het einde van het seizoen telkens de miljoenentekorten aan vanuit eigen zak. De kans dat het een eigenaar vindt die datzelfde wil doen, is erg klein. Hierdoor zal Vitesse een stapje terug moeten doen in de ambities. Eerder werd al bekend dat het terugtrekken van Oyf zelfs het faillisement van de club kan betekenen. 

Volgens De Telegraaf zou Vitesse normaal tussen de 20 en 25 miljoen euro moeten kosten. Doordat Oyf er graag vanaf wil, is de kans aanwezig dat die prijs nog iets zakt. "Het doet me veel pijn om zo afscheid te nemen van Vitesse, maar in de huidige situatie neem ik deze moeilijke beslissing in het belang van de club, medewerkers, supporters, sponsoren en andere stakeholders. Ik kijk terug op een bijzondere periode, waarin ik me altijd erg betrokken voelde bij de club en genoten heb van de mooie prestaties. Vitesse zit in mijn hart en dat zal altijd blijven gelden voor de club en de supporters."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen