Cruijff op voorpagina's genoemd en hij wijst Ajax niet op voorhand af

1 maart 2022, 07:32   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Jordi Cruijff (48) pronkt dinsdagochtend op de voorpagina van het sportkatern van De Telegraaf. De ochtendkrant meldt in navolging van eerder de Spaanse media al dat de zoon van de legendarische Nummer 14 serieus in beeld én benaderd is om de opvolger te worden van directeur voetbalzaken. Op voorhand is er in elk geval geen afwijzing gedaan door Cruijff.

Dat staat te lezen in de kolommen van het landelijke medium. Op dit moment is hij technisch adviseur bij FC Barcelona, waar hij naar tevredenheid werkt en zijn rol - mede door een goede relatie met coach Xavi - steeds groter wordt. Mede daarom kwam hij ook in beeld bij de Raad van Commissarissen van Ajax, dat hem inmiddels zou hebben benaderd en in elk geval nog geen afwijzing heeft.

Volgens De Telegraaf zou Cruijff een geschikte kandidaat zijn en dat is niet alleen vanwege zijn achternaam, maar ook vanwege zijn netwerk. 'Hij vervulde die rol bij AEK Larnaca op Cyprus en het Israëlische Maccabi Tel Aviv. De laatste maanden keek hij als technisch adviseur mee in de keuken van de Europese grootmacht FC Barcelona. Met de hulp van technisch manager Gerry Hamstra en hoofdscout Henk Veldmate wordt Cruijff in staat geacht de lijn-Overmars voort te zetten, want hoewel iedereen het gedrag van de voormalig directeur vanzelfsprekend afkeurt, balen velen van de leegte die hij op technisch gebied achterlaat', zo staat er te lezen.

Lees ook: 'Ajax heeft Jordi Cruijff benaderd om Overmars op te volgen'

Cruijff heeft volgens diverse Spaanse media nog wel een contract voor één jaar na het huidige seizoen bij FC Barcelona, maar dat hoeft niet per se een enorm obstakel te vormen. Eerder werden ook de namen van onder anderen Clarence Seedorf, Patrick Kluivert, Wesley Sneijder en Luis Campos genoemd. Het lijkt aannnemelijk dat de voorkeur van de Amsterdammers bij een Nederlandse kandidaat ligt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen