Komt de coëfficiëntenzilvervloot alsnog binnen voor Nederland?

17 maart 2022, 07:00   Bijgewerkt: 16 maart 2022, 23:46

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op donderdag 17 maart. 

Wedstrijden

FC Kopenhagen – PSV (18.45 uur)

Na een krankzinnige wedstrijd in Eindhoven (4-4) moet PSV in Denemarken zorgen voor dat het de volgende ronde van de Conference League haalt. Door het afschaffen van de uitdoelpuntenregel is de uitgangspositie niet heel slecht, maar Roger Schmidt moet zijn elftal wel beter prepareren dan een week geleden in het Philips Stadion. Toen was het eerste bedrijf heel erg slecht en werd er pas na de pauze beterschap getoond. 

AZ – FK Bodø/Glimt (18.45 uur)

Een zéér omstreden strafschop zorgde voor een heel pijnlijke nederlaag van AZ in Noorwegen (1-2). Dat was pijnlijk qua uitgangspositie en voor de coëfficiënten, maar het veldspel tegen de ploeg die AS Roma en Celtic van de grasmat afspeelde biedt hoop voor de return. Bovendien keren vermoedelijk Jordy Clasie en Fredrik Midtsjo terug in de wedstrijdselectie, wat Pascal Jansen extra opties geeft. 

AS Roma – Vitesse (21.00 uur)

Een 0-1 nederlaag was niet wat Vitesse had gewenst en verdiend vorige week in het uitverkochte GelreDome. De ploeg van Thomas Letsch was veel beter dan de Romeinen, maar op geheel typische José Mourinho-wijze kwam er toch een zege voor AS Roma. Kunnen de Arnhemmers voor een verrassing zorgen in de hoofdstad van Italië of wordt het verschil ditmaal groter?

Feyenoord – Partizan Belgrado (21.00 uur)

De enige club die vorige week donderdag imponeerde, was Feyenoord in Servië. Met een 2-5 overwinning deden de Rotterdammers zichzelf eigenlijk tekort. Ondanks de afwezigheid van Justin Bijlow mag die uitgangspositie geen enkel probleem geven voor de return in een volle Kuip. Voor de coëfficiëntenzilvervloot van Nederland zou het lekker zijn als er een zege komt. 

Voetbal op tv

18.45 uur: AZ – FK Bodø/Glimt, ESPN, live verslag van het duel in de Conference League

18.45 uur: FC Kopenhagen – PSV, Veronica, live verslag van het duel in de Conference League

18.45 uur: Galatasaray – FC Barcelona, ESPN 3, live verslag van het duel in de Europa League

20.45 uur: Everton – Newcastle United, Ziggo Sport, live verslag van het duel in de Premier League

21.00 uur: AS Roma – Vitesse, ESPN, live verslag van het duel in de Conference League

21.00 uur: Eintracht Frankfurt – Real Betis, RTL 7, live verslag van het duel in de Europa League

21.00 uur: Feyenoord – Partizan Belgrado, Veronica, live verslag van het duel in de Conference League

21.00 uur: AA Gent – PAOK Saloniki, Canvas, live verslag van het duel in de Europa League

21.00 uur: Olympique Lyonnais – FC Porto, ESPN 3, live verslag van het duel in de Europa League

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen