Ajax 'tast in het duister' na nieuwe blessure Noussair Mazraoui

2 maart 2022, 12:52

Ajax moet het in de halve finale van het bekertoernooi stellen zonder Noussair Mazraoui. De Marokkaanse rechtsback is afwezig wegens knieklachten tegen AZ en zal vermoedelijk worden vervangen door concurrent Devyne Rensch. Coach Erik ten Hag verwacht wel dat Jurriën Timber, die tegen Go Ahead Eagles nog ontbrak, wel weer terugkeert in de basisformatie. Voor de return tegen Benfica is bovendien de geblesseerde Brian Brobbey een realistische optie.

Dat bevestigde de coach op de voorbereidende persconferentie. "Hij heeft wat klachten aan zijn knie. Wat dat betreft tasten wij nu een beetje in het duister." Ajax hoopt zich te revancheren na de blamerende 2-1 nederlaag tegen Go Ahead Eagles van afgelopen week. "We hebben het scherp geanalyseerd en dingen benoemd die niet goed waren. Ook de spelers weten dat ze gefaald hebben. Ze weten dat ze op zulke momenten met een oplossing moeten komen."

Tegen AZ lijkt het erop dat Daley Blind gewoon op het basisformulier zal staan. De international van het Nederlands elftal kreeg na zijn optreden tegen Go Ahead veel kritiek, maar kan rekenen op de steun van zijn coach. "De organisatie van onze verdediging staat heel goed, we hebben weinig tegengoals. Daar speelt Daley met zijn coaching en positionering een grote rol in. Bovendien brengt hij aan de bal veel veel."

Ingrijpen in zijn basisformatie zal Ten Hag niet te veel doen. "Veel veranderen zou op paniek lijken, dat is onnodig. Maar het is duidelijk dat er nu iets moet gaan veranderen. Het is 1 maart, de competitie gaat beginnen. Vanaf nu wachten ons alleen maar finales."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen