Heerenveen wacht met Van Wonderen-nieuws door degradatieduels

11 maart 2022, 11:41

Het lijkt een kwestie van tijd voor sc Heerenveen de komst van Kees van Wonderen wereldkundig maakt. De oefenmeester liet eerder al weten dat hij aan het einde van het seizoen bij Go Ahead Eagles gaat vertrekken en zijn nieuwe klus lijkt dus in het Abe Lenstra Stadion te liggen. 

Dat stelt Reon Boeringa van Voetbal International. Van Wonderen en Heerenveen zouden nagenoeg rond zijn over een contract, maar toch wordt het nog niet bekendgemaakt. Dat is niet zonder reden: bij de Friezen ligt alle focus op de komende drie wedstrijden, die cruciaal kunnen zijn in de strijd om handhaving. RKC, Heracles en Sparta Rotterdam staan komende weken op de planning. De club wil het nieuws over die belangrijke reeks heen tillen. 

Mochten alle wedstrijden verloren worden, dan nog heeft dat geen consequenties voor de komst van Van Wonderen. Het teleurstellende seizoen van Heerenveen is voor de oefenmeester juist een reden om naar het Abe Lenstra Stadion te verkassen, schrijft Boeringa. 'Hij ziet in dat SC Heerenveen dit seizoen rock bottom raakt, wat betekent dat hij als nieuwe trainer veel te winnen heeft.'

De kans dat hij smaakmaker Luuk Brouwers meeneemt naar Friesland lijkt klein. Afgelopen week kwamen de eerste geruchten op gang dat Brouwers met zijn trainer mee zou gaan naar Heerenveen, maar die kans lijkt dus klein. Dat heeft alles met het huidige middenveld van de club te maken. Thom Haye en Anas Tahiri kwamen afgelopen winter pas naar Friesland, waardoor zij nog langdurig vastliggen. Daarnaast hebben ook Tibor Halilovic en de talentvolle Rami Al-Hajj nog een doorlopend contract. 'De eerste prioriteiten voor versterking liggen derhalve elders', aldus de journalist.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen