BREAK: Utrecht en Hake na toegenomen druk per direct uit elkaar

22 maart 2022, 10:22   Bijgewerkt: 22 maart 2022, 10:31

René Hake en FC Utrecht gaan per direct uit elkaar. Dat berichtte de club dinsdagochtend op de eigen website. Het nieuws komt niet helemaal uit de lucht vallen: deze week nam de discussie over de positie van Hake al flink toe. Assistent-trainer Rick Kruys zal hem tot het einde van dit seizoen opvolgen.

De reden voor het vertrek van Hake is niet verrassend. De club is niet tevreden over de resultaten van de afgelopen maanden. De club won sinds november nog maar weinig en is de nummer zeven van de Eredivisie, terwijl het mikte op een plek bovenin de subtop. Hake zelf had er vertrouwen in dat hij het tij kon doen keren, maar de club denkt daar dus anders over. 

"De resultaten van het eerste elftal zijn over een te lange periode achtergebleven bij de verwachtingen en ambities die we hebben. Daar hebben we open en eerlijke gesprekken over gevoerd. Nu, maar ook de afgelopen periode. We zijn tot de conclusie gekomen dat het voor beide partijen beter is om de samenwerking stop te zetten", zo luidde de toelichting van technisch directeur Jordy Zuidam, die Hake nog wel bedankte voor zijn inzet de afgelopen jaren en succes wenste in de toekomst.  

Afgelopen weekend ging FC Utrecht nog in eigen huis met 1-3 onderuit tegen FC Groningen. Na afloop van die wedstrijd sprak Hake openlijk uit te balen van de afwachtende houding van de club wat betreft het verlengen van zijn aflopende contract. "Daar had allang duidelijkheid over kunnen zijn, maar uiteindelijk is het zoals het is", zei Hake, die daaruit wel al concludeerde dat de kans op een langer dienstverband klein was. Twee dagen later blijkt dus dat hij zelfs het huidige seizoen niet af mag maken.

Lees ook: Hake op weg naar uitgang FC Utrecht: "Weet wel wat ik daarvan vind"

Hake was sinds 2019 werkzaam in Utrecht. In eerste instantie stond hij aan het roer bij Jong FC Utrecht, maar na het vertrek van John van den Brom eind 2020 raakte hij betrokken bij het eerste elftal. Eerst als interim-trainer en kort daarna als volwaardig hoofdtrainer. Hij zal tot het einde van het lopende seizoen worden opgevolgd door zijn assistent Rick Kruys, die in 2018 ook al eens kort als interim-trainer fungeerde. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen