Feyenoord juicht na pijnlijke remise FC Twente in derby

30 april 2022, 22:05   Bijgewerkt: 30 april 2022, 23:56

Door een 1-1 gelijkspel in de Twentse derby raakt de derde plaats voor FC Twente verder uit het zicht. In een stevige eerste helft kwamen de Tukkers al vroeg met een man meer te staan, maar door een onvermogen om hiervan te profiteren kwam Heracles via Noah Fadiga op voorsprong. Op slag van rust bracht Gijs Smal de bezoekers op gelijke hoogte (1-1), maar doelpunten zouden in de tweede helft, waarin de beste kansen voor de thuisclub waren, niet meer volgen.

Bij de Twentse derby waren de belangen voor beide ploegen groot. Bij een overwinning zou Heracles definitief veilig zijn, en lonkten zelfs nog de play-offs voor een Europees ticket. In de race om de derde plaats had FC Twente de punten echter ook hard nodig. Zonder uitsupporters trad de ploeg van Ron Jans aan met dezelfde ploeg als tegen Sparta (2-0 winst), terwijl bij de thuisploeg Giacomo Quagliata na een blessure terugkeerde in de basiself.

De Italiaan zette al vroeg de toon voor het duel door bij een kopduel met zijn arm listig door te halen richting het gezicht van Limnios. De Heraclieden waren in de beginfase erg fel, maar gingen hierbij meerdere malen over de schreef. Dit uitte zich in meerdere opstootjes, waar Sinan Bakis zich meerdere malen in liet gelden, ook al was hij in eerste instantie niet bij de overtreding betrokken. De Turkse spits liet zich ook op een andere manier gelden, want reeds in de tiende minuut maakte hij de 1-0. Tenminste, dat dacht hij, maar al snel bleek dat hij zijn poging buitenspel stond.

Door een matige passing, maar voornamelijk door de vele onderbrekingen, wilde het duel vervolgens niet echt op gang komen. Scheidsrechter Sander van der Eijk poogde in eerste instantie zoveel mogelijk door te laten gaan, maar verloor daardoor al snel de controle over de wedstrijd. Uiteindelijk ontaardde dit in een vroege rode kaart voor de thuisploeg. In eerste instantie hield de scheidsrechter de kaarten op zak bij een grove charge van Anas Ouahim, maar na tussenkomst van de VAR moest de Duits-Marokkaanse middenvelder toch het veld ruimen.       

Even later moest 'Zeist' opnieuw in actie komen. Ricky van Wolfswinkel gleed een bal binnen, maar maakte hierbij een mogelijke overtreding op Koen Bucker. De keeper van de thuisploeg liet een houdbare bal in eerste instantie los, waarna de Twente-spits kwam inglijden op het moment dat hij het leder opnieuw vastpakte. Na de beelden bekeken te hebben beoordeelde van der Eijk dit inderdaad als een overtreding, waarmee ook het tweede openingsdoelpunt afgekeurd werd. Twente ging vervolgens op zoek naar een valide treffer, maar het tempo was te laag om te kunnen profiteren van de man-meer-situatie. Bovendien was ook de passing van een matig niveau.

In de tweede helft ging de ploeg van Ron Jans met twee nieuwe spelers op zoek naar de voorsprong, maar door een matig baltempo en veel slordigheden bracht het de Heracles-verdediging maar weinig in de problemen. FC Twente moest het voornamelijk doen met pogingen van buiten het strafschopgebied, waarbij het vizier niet op scherp stond. De beste kansen waren voor een goed counterend Heracles, maar zowel Quagliata als Bakis rondden van dichtbij niet af. Naarmate de tweede helft vorderde verliet Heracles haar verdedigende stellingen iets vaker, maar aan beide zijden leidde dit niet tot positieve vorderingen. Kansen werden schaarser voor zowel Heracles als FC Twente. In de slotfase leek Heracles het wel gezien te hebben, maar de bezoekers waren niet in staat een enkele goede mogelijkheid te creëren. Zo lijkt de derde plaats voor FC Twente uit zicht te raken, terwijl Heracles nagenoeg zeker is van nog een jaar Eredivisie.

Opstellingen en beoordelingen*

Heracles Almelo: Koen Bucker 5; Giacomo Quagliata 6,5 (78. Mats Knoester -), Justin Hoogma 6, Marco Rente 6, Noah Fadiga 6,5; Emil Hansson (72. Bilal Basacikoglu -), Luca de la Torre 5,5 (78. Melih Ibrahimoglu -), Lucas Schoofs 5,5, Nikolai Laursen 6 (72. Kasper Lunding -); Sinan Bakis 6,5 (72. Samuel Armenteros -), Anas Ouahim -.

FC Twente: Lars Unnerstall 6,5; Gijs Smal 6 , Julio Pleguezuelo 5 (46. Mees Hilgers 6), Robin Pröpper 6, Joshua Brenet 5,5 (77. Giovanni Troupée); Michal Sadilek 6, Michel Vlap 6 (77. Manfred Ugalde -), Ramiz Zerrouki 5; Virgil Misidjan 5,5 (46. Vaclav Cerny 5), Ricky van Wolfswinkel 5, Dimitrios Limnios 5 (87. Denilho Cleonise -).

Man of the match: Noah Fadiga

*: Speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen