Inter de sterkste in Milanese derby: De Vrij en Dumfries naar finale

19 april 2022, 23:01   Bijgewerkt: 22 april 2022, 14:19
Foto: © ProShots

Internazionale heeft zich dinsdagavond ten koste van AC Milan geplaatst voor de finale van de Coppa Italia. De regerend landskampioen van Italië, die haar rivaal in de Serie A nog voor zich moet dulden, was in 'eigen huis' met 3-0 te sterk. Na de 0-0 in de heenwedstrijd was dat natuurlijk meer dan voldoende om een ticket voor de eindstrijd te bemachtigen.

Het is dit seizoen smullen geblazen in de top van de Serie A, vooral voor de fans van Internazionale en AC Milan. De Milanese ploegen lijken de komende weken te gaan uitmaken wie er met de landstitel vandoor gaat. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt slechts twee punten in het voordeel van AC Milan, terwijl Inter nog een wedstrijd tegoed heeft. In de return van de halve finale van de Coppa Italia was het verschil al voor rust gemaakt. Waar de eerste ontmoeting nog eindigde in een doelpuntloos gelijkspel, was het dinsdagavond al binnen de kortste keren raak. Lautaro Martínez opende namelijk al na amper vier minuten de score namens de thuisploeg, waar Stefan de Vrij een basisplaats had en Denzel Dumfries op de bank begon.

Dumfries zag vanaf de bank hoe Martínez de grote uitblinker was in de eerste helft. De Argentijn, die de laatste tijd sowieso goed op dreef is, maakte er vlak voor rust ook nog 2-0 van. Dat was alweer zijn negentiende van dit seizoen. Zijn tweede treffer kwam overigens wel een beetje uit de lucht vallen, want de beste mogelijkheden na de vroege 1-0 waren voor AC Milan. Maar de huidige koploper van de Serie A wist zich daar geen raad mee. Een belangrijke rol was er weggelegd voor Samir Handanovic. De ervaren doelman hield zijn ploeg met een aantal goede reddingen, waaronder op een poging van de rappe Rafael Leão, op de been.

In de tweede helft leek Handanovic alsnog te moeten vissen, maar het doelpunt van Ismaël Bennacer ging niet door wegens hinderlijk buitenspel. De wedstrijd speelde zich in de tweede helft voornamelijk af op de helft van Inter en dat vond de regerend landskampioen eigenlijk wel prima. Ze hoefde niet heel diep te gaan om de boel achterin gesloten te houden. AC Milan probeerde het wel, maar kwam op het afgekeurde doelpunt na niet in de buurt van een treffer. In de slotfase werd het zelfs nog 3-0. Uit een van de weinige aanvallen van Inter na de pauze tikte Robin Gosens uiteindelijk binnen. Daarmee bepaalde hij de eindstand op 3-0. In de finale wacht Inter een ontmoeting met Juventus of Fiorentina.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen